Ubisoft siber saldırı girişiminin kurbanı - TeknoBiyonik

GÜNCEL

26.12.2023

Ubisoft siber saldırı girişiminin kurbanı

 


Paris (awp/afp) - Fransız video oyunu yayıncısı Ubisoft Salı günü yaptığı açıklamada, geliştirici Insomniac Games stüdyosu gibi video oyunu endüstrisindeki diğer oyuncuların büyük veri hırsızlıklarına maruz kaldığı bir bağlamda bir siber saldırı girişiminin kurbanı olduğunu belirtti. "Wolverine" oyununun.

Bir Ubisoft sözcüsü Salı günü AFP'ye verdiği demeçte, "Şüpheli bir veri güvenliği olayının farkındayız ve şu anda araştırıyoruz" dedi.

 Uzman site "vx-underground"a göre bilgisayar korsanları, Perşembe günü güvenlik ekipleri güvenlik ihlalini engelleyene kadar Ubisoft'un sunucularından yaklaşık 900 GB veri sızdırmaya çalıştı.

 Geçtiğimiz hafta, Japon devi Sony'nin bir yan kuruluşu olan Insomniac Games stüdyosu, fidye yazılımı biçimindeki büyük miktarda hassas verinin hacklenmesinin kurbanı oldu.

 Stüdyonun uymayı reddetmesiyle karşı karşıya kalan bilgisayar korsanları, şirket, ortaklıkları ve stüdyonun "Wolverine" veya "Spider-man 3" oyunları gibi gelecek projeleri hakkında hassas bilgileri açığa çıkardı.

 Insomniac Games, Perşembe günü sosyal ağ eski Twitter'da yayınlanan bir mesajda, "Stüdyomuza yönelik son suç siber saldırısından ve bunun geliştirici ekibimiz üzerinde yarattığı duygusal etkiden dolayı hem üzgün hem de öfkeliyiz" dedi.

 "Çalınan verilerin çalışanlarımıza, eski çalışanlarımıza ve bağımsız yüklenicilerimize ait kişisel bilgileri içerdiğini biliyoruz. Ayrıca +Wolverine+'ın PlayStation 5 için geliştirilmesine ilişkin ilk ayrıntıları da içeriyor (...) Bu deneyim bizim için son derece üzücü oldu " Stüdyo bir kez daha yazdı ve "Wolverine"in gelişiminin "planlandığı gibi" devam ettiğini ekledi.

 Insomniac, Activision-Blizzard, Electronic Arts... Hedefli siber saldırıların kurbanı olan yayıncıların listesi son yıllarda büyümeye devam ediyor.

 Eylül ayında, ünlü video oyunu Grand Theft Auto'nun yayıncısı Rockstar Games, serinin şu anda geliştirilmekte olan altıncı eserindeki videoların korsanlar tarafından korsan olarak yayınlandığını ve özellikle yeni bir kadının ortaya çıktığını itiraf etti. oyuncuların resmi duyurudan önce bile seçebilecekleri karakter.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder