Samsung Galaxy Note10 Lite incelemesi - TeknoBiyonik

GÃœNCEL

10.02.2020

Samsung Galaxy Note10 Lite incelemesi

GiriÅŸ

Ne olduÄŸunu size bir Samsung Galaxy Note? Bir stylus kalemle ultra üst düzey bir akıllı telefon olduÄŸunu anlarsanız, en yeni Galaxy Note10 Lite sizi hayal kırıklığına uÄŸratır. Stilus cephesinde deÄŸil - bir S Pen iyi, ancak üst düzey donanımda. Galaxy Note10 Lite'ın ne olduÄŸunu anlamaya çalışalım.

Bu gerçek bir amiral gemisi deÄŸil, açıkça görülmeli. Birincisi, iki yıllık bir yonga seti ile çalışıyor - evet, yüksek kaliteli bir yonga seti, ama yine de S9 kez. Ardından, Galaxy S10 Lite'taki gibi Plus deÄŸil, sadece Süper, ancak Dinamik deÄŸil, sadece FullHD'ye sahip bir AMOLED ekranı var.

Birkaç üst seviye incelik de gitti - Galaxy Note10 Lite'da IP derecesi yok ve Gorilla Glass'tan açıkça bahsedilmiyor, tek bir hoparlör alttan çıkıyor, kablosuz ÅŸarj bobinleri eksik ve parmak izi okuyucusu biraz amiral gemilerindekinden daha yavaÅŸ. Depolama, Not10'un daha hızlı 3.0'ından farklı olarak UFS 2.1 ve daha azı var - 128GB, gerçek Notes'un standart ekipmanının yarısı olan tek seçenektir, RAM ise taban kaplamasında düşünülemez (/ s) 6 konser, 8GB üstleri . Yani hayır - bu amiral gemisi deÄŸil.
Ama ... S Pen var ve günümüz akıllı telefonlarında stylus kalemlerin bulunması zor. Belki de en iyisi, Lite, bir Galaxy Note'daki en büyük pil ile birlikte gelir (akıllı telefon, Note tabletleri sayılmaz) - S Pen silolarının yoluna girmesine raÄŸmen buraya sığmayı baÅŸaran 4.500mAh'lik bir güç paketi. Note10 Lite ayrıca arkada standart bir üçlü (geniÅŸ, ultra geniÅŸ, kısa tele) ve büyük bir sensör / yüksek çözünürlüklü selfie ünitesi ile gerçekten umut verici bir kamera sistemi sunuyor.

Samsung Galaxy Note10 Lite

  • Gövde: 163.7x76.1x8.7mm, 199g; alüminyum çerçeve; Aura Glow, Aura Siyah, Aura Kırmızı renk ÅŸemaları.
  • Ekran: 6.7 "Süper AMOLED, 1080x2400 piksel çözünürlük; 20: 9 en boy oranı; 394ppi; HDR desteÄŸi.
  • Yonga seti: Exynos 9810 (10nm): Sekiz Çekirdekli (4x2.7GHz Mongoose M3 & 4x1.7GHz Cortex-A55); Mali-G72 MP18
  • Bellek: 6 / 8GB RAM, 128GB dahili UFS 2.1 depolama, paylaşılan microSD yuvası.
  • Ä°ÅŸletim Sistemi / Yazılım: Android 10, One UI 2.0.
  • Arka kamera: GeniÅŸ (ana): 12MP, 1 / 2.55 "sensör, f / 1.7 diyafram, 27mm eÅŸdeÄŸeri odak uzaklığı, çift piksel PDAF, OIS. Telefoto: 12MP, 1 / 3.6", f / 2.4, 52mm, PDAF, OIS. Ultra geniÅŸ: 12MP, f / 2.2, 12mm (123 ° FoV), sabit odak.
  • Ön kamera: 32MP, f / 2.2, 25mm, 1 / 2.8 ", 0.8µm, sabit odak; 2160p @ 30fps video kaydı.
  • Pil: 4,500mAh, Power Delivery 3.0 üzerinden 25W hızlı ÅŸarj (kutuda 25W ÅŸarj cihazı bulunur).
  • ÇeÅŸitli: S Pen kalemi; optik ekran altı parmak izi okuyucu; NFC; tek alttan ateÅŸleme hoparlörü.

Samsung Galaxy Note10 Lite Kutusundan Çıkarma

Bu Galaxy Note10, daha lüks olduÄŸu gibi aynı kutuda geliyor. Ä°Ã§inde, aynı aksesuarları da bulacaksınız. 25W'lık bir ÅŸarj cihazı hızlı bir ÅŸekilde yüklenir ve söz konusu USB-C-to-C kablosu üzerinden Güç Dağıtımı gerçekleÅŸir. Not'a özgü S Pen uçları seti, bunları deÄŸiÅŸtirmek için bir araçla birlikte paketin bir parçasıdır.
Galaxy Note 10 Lite, düz ekranlı bir süre içinde ilk Not ve bu sadece doğru kalabalığı ikna etmek için yeterli olabilir - Not5'ten beri Galaxy akıllı telefon kullanan kavisli olmayan bir S Pen yoktu.


Düz ekran, Galaxy Note10 veya Note10 + 'da bulacağınız çevre kadar ince deÄŸil - bu kavisli kenarlar herkesin zevkine göre olabilir, ancak ekrandan vücut oranlarına yardımcı olurlar. Bu anlamda, Note10 Lite, daha lüks kardeÅŸlerinin üst düzey çerçevesiz görünümü yok ve bunun yerine A serisi bir akıllı telefona benziyor. Yine de, üst ve yan çerçeveler arasında fark edilebilir bir fark yoktur ve çene de çerçevenin geri kalanından daha kalın da olsa makul bir boyuttadır.


Note10 Lite ayrıca kulaklığı ile daha geleneksel bir yaklaşım getiriyor - ekranın üzerindeki ızgara, Note10'ların küçük yarık + üst baÄŸlantı noktası kombinasyonunun yerini alıyor. Aynı zamanda sadece bir kulaklıktır - Note10 Lite'da stereo hoparlör iÅŸlemi yoktur. Bununla birlikte, gerçek Notes'tan daha iyi olan, Lite'ın öne bakan kamerası, ünitelerinin diyaframına uymasına ve daha büyük bir sensöre sahip olmasına raÄŸmen çok daha küçük bir delikten dışarı bakar .


Kameralar, diyorsunuz - Note10 Lite'ın arkasında üç tane var. Sol üst köşedeki büyük bir kümede yer alan üç modül, flaÅŸ tarafından ÅŸirkette tutulur. Bu yeni benimsenen kamera tasarımı, Galaxy S20 Ultra olan canavarlıkla doruÄŸa ulaÅŸacak ÅŸekilde, son ve gelecekteki tüm Samsung telefonlarında bir ÅŸekilde bulunacak (sızıntılar gerçeÄŸe dönüşüyorsa).

Bu konuda hiçbir etiket yok - Galaxy S10 Lite'ın tamamen pazarlama amaçlı motive olmuÅŸ 'Süper Sabit OIS' yazıtının yanında gerçek bir nimet. Bir Samsung logosu daha düşük ve telefonu tutarken doÄŸal olarak kapsayabileceÄŸiniz bazı yasal iÅŸaretler var.


Samsung, arka panelin ne yapıldığını söylemiyor ve cetaing için bu konuda uygun bir Not'a daha az A serisi telefonlardan birine daha yakın hissettiÄŸini söyleyemeyiz. Tabii ki, teknik özellik sayfasında Gorilla Glass olmadan, ne olduÄŸunu söyleyemeyiz.
Bununla birlikte, önceki Galaksiler herhangi bir gösterge ise, şeyleri bir arada tutan çerçevenin metal, alüminyum olduğunu doğrulayabiliriz.
Fiziksel düğmelerin hepsi saÄŸda. Ä°yi konumlandırılmış bir yerde, üç ana iÅŸlemi - Bixby, kamerayı kapatma ve baÅŸlatma, sadece iki kez basma ve uzun basma arasındaki iki eylem arasında iÅŸlemeye çalışan 'yan tuÅŸ' orta noktadan biraz daha yüksektir . Ses seviyesi rocker'ın üstünde. Düğmeler olumlu bir ÅŸekilde tıklıyor, hepsi bu kadar premium olmasa da, Note10 için de aynı ÅŸey söylenebilir, bu yüzden Lite burada hatalı deÄŸildir.

Kart tepsisi telefonun sol tarafında, neredeyse en üstte. Ä°ki nano SIM veya bir nano-SIM ve bir microSD kart alması, ancak üçünün hepsini aynı anda almaması melez çeÅŸittir. Telefonun tek bir SIM sürümünde açıktır - sadece bir nano-SIM ve bir 
microSD.
Altta, bir sürü ÅŸey var. USB-C baÄŸlantı noktası ortada ve S Pen saÄŸdaki geleneksel konumunda. Birincil mikrofon ve hoparlör bunların arasına yerleÅŸtirilir. Yine de hepsi bu deÄŸil - burada da bir kulaklık giriÅŸi var. Note10 ve Note10 + üzerindeki kulaklık jakı nerede?

S Pen'in kendisi, uygun Note10'larla saÄŸlanan kadar iÅŸlevsel deÄŸildir ve daha çok Note9 tipi bir anlaÅŸmadır. Kalemi uzaktan kumanda olarak kullanmanıza izin veren Bluetooth baÄŸlantısı elde edersiniz, ancak yalnızca düğme tıklamaları ile çalışabilir - el sallamak için yerleÅŸik bir jiroskop yoktur. 4096 fark edilebilir basınç derecesinde, Note10 ve Note9'daki kadar hassastır.


Galaxy Note10 Lite, Ä±ÅŸÄ±ktan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir 199g'da Note10 + 'dan 3g daha ağır ve Note10 artı olmayandan somut olarak daha ağır. Bu arada S10 Lite, Note10 Lite'tan da 13g daha hafif. Note10 Lite, 163.7x76.1x8.7mm boyutlarındadır - Note10 + ile neredeyse aynı, ancak 0.8mm daha kalın ve hissedebileceÄŸiniz bir ayak izi. Bir sorun olma noktasına deÄŸil, tecritte büyük bir sorun deÄŸil, yan yana fark edilebilir bir fark. Her durumda, Samsung'un pil kapasitesinden önce inceliÄŸe öncelik vermediÄŸini takdir ediyoruz.

Note10'un 'Lite'-up'ı ile ortaya çıkan tavizlerden biri, toz ve su korumasının kaybıdır. En üst düzey modellerin IP68 derecesi, bir kazada hayatta kalma garantisi olmayabilir, ancak Note10 Lite veya S10 Lite'ın size veremeyeceÄŸi konusunda gönül rahatlığı sunar.

Lite Not için orta seviye AMOLED

Galaxy Note10 Lite, normal 20: 9 en boy oranından daha uzun bir 1080x2400 piksel çözünürlüğe sahip 6.7 inç ekrana sahip.
Samsung'dan Ã§ok bütçe odaklı bir telefondan baÅŸka bir ÅŸey beklediÄŸimizden , bu bir AMOLED. Åžirket, panellerinin markasını farklılaÅŸtırmaya baÅŸladı ve bu, son gerçek amiral gemilerinin Dinamik AMOLED takma adını aldığı bir dünyada Super AMOLED, Galaxy S10 Lite'ın Süper AMOLED Plus olduÄŸu bir dünyada. AMOLED-olmasından bağımsız olarak, Infinity-O birimi, bu durumda merkezdeki selfie kamerası için bir yumruk kesimi anlamına geliyor.

Note10 Lite'ın ekranının parlaklık performansı, diÄŸer mevcut Samsung midranger'larına ve önceki yılların amiral gemilerine benziyordu - S10 veya Note10 Lite olmayanlara geçtiÄŸinizde Adaptif parlaklık etkinleÅŸtirilmiÅŸ 800nits yoktu. Yine de, doÄŸrudan ışık altında 622nits'lik bir tepe deÄŸeri fazlasıyla yeterliyken, manuel kaydırma iÅŸlemi altında 400nits'e bakacaksınız. Minimum parlaklık 1.8nits - mükemmel derecede iyi.

Samsung Galaxy Note10 Lite pil ömrü

Galaxy Note10 Lite, Note akıllı telefon serisinde 4.500mAh'de pil kapasitesi için rekor kırıyor ve mevcut üst köpek Note10 + 'yı dar bir ÅŸekilde atıyor. Lite, dümende önceki nesil amiral gemisi yonga setine sahip ve 10nm vs 7nm üretim süreci bir fark yaratmaya baÄŸlı. Galaxy Note9 ile karşılaÅŸtırılırken bu fark pencereden dışarı çıkıyor, ancak diÄŸer deÄŸiÅŸkenler test sırasında Note9'un daha yüksek çözünürlüklü ekranı ve farklı iÅŸletim sistemi sürümü gibi karşılıyor.
Her neyse, Galaxy Note10 Lite'tan çıkardığımız pil ömrü hayatı deÄŸiÅŸtirmiyordu, ancak saÄŸlam deÄŸil. Hem Note10 + (12: 07h) hem de Note9'a (12: 36h) göre önemli bir avantaj olan, Wi-Fi üzerinden 14:37 web'de gezinmeyi izledik. Lite, diÄŸer telefonlarla eÅŸleÅŸemedi, video oynatma ile sonuçlandı, ancak 15: 23h sonucu, Note10 + 'nın 18: 50h veya Note9'un 16: 45h'sinin altında kalıyor. Sesli arama testimizde, Note10 Lite 27: 03h baÅŸardı.
Sonunda, Galaxy Note10 Lite'ın genel Dayanıklılık derecesi 92 saate çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder