2024 Yılının En İyi Bütçeli Oyun Faresi - TeknoBiyonik

GÜNCEL

26.12.2023

2024 Yılının En İyi Bütçeli Oyun Faresi


Oyuncular,oyun oynamayı daha iyi deneyimlemek için pahalı CPU ve grafik kartlarına sahip oyun bilgisayarı yapılarına binlerce dolar harcıyor Yeni bir oyun donanımı için bütçe planlanırken klavye ve fare gibi temel çevre birimleri genellikle göz ardı edilir. Neyse ki, bütçeye uygun oyun fareleri söz konusu olduğunda oyuncular, doğru izleme ve kapsamlı özelleştirme sunan uygun fiyatlı seçeneklerle paradan tasarruf edebilirler.

En iyi oyun fareleri çok çeşitli modellere sahiptir ve bazıları saatlerce kullanımdan sonra bile rahat olan ergonomik fareler talep eden oyunculara hitap etmektedir. Diğerleri bir düzine programlanabilir yan düğmeyle MMO oyunlarında uzmanlaşmaya daha uygundur. Kablolu oyun fareleri genellikle kablosuz alternatiflerden daha ucuzdur ancak etkileyici pil ömrüne sahip kablosuz fareler makul fiyatlara mevcuttur. Boyut, DPI, bağlantı ve RGB aydınlatma efektlerinin gerekli olup olmadığı, bu oyun farelerine göz atarken göz önünde bulundurulması gereken hususlardır.

Uygun Fiyatlı Oyun Faresi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çeşitli nitelikler uygun fiyatlı bir oyun faresini yaratabilir veya bozabilir. Alıcıların ilk önce öncelik vermesi gereken faktörler şunlardır:

  • Genel Fiyat : Alıcının bütçesine uygun bir fareden ne kadar taviz vermesi gerekir ve özellikleri maliyeti karşılıyor mu?
  • Düğme Sayısı : Alıcı standart bir fare düzenini mi yoksa daha fazla düğmeli (MMO'lar için tasarlanmış gibi) özel bir oyun faresini mi tercih eder?
  • Kablolu ve Kablosuz: Güvenilir kablolu oyun fareleri, bütçe fiyat aralığına hakimdir. Yine de etkileyici pil ömrüne sahip birçok kablosuz fare ciddi yatırım gerektirmez.
  • Dayanıklılık : Uygun fiyatlı bir oyun faresi zorlu oyun aksiyonlarına dayanabilir mi?
  • Yazılım Uyumluluğu : Fare, kullanıcının halihazırda çalıştırdığı yazılımla uyumlu mu, yoksa sürücü kurulumu gerektirmeyen bir model mi tercih edilir?

Aşağıdaki kılavuz, bütçesi kısıtlı olup en iyi bütçeye uygun oyun faresini arayan oyuncular için akıllı satın alımları içermektedir.

Logitech G502

G502 Hero, genel olarak en iyi oyun farelerinden biri olmasının yanı sıra inanılmaz derecede uygun fiyatlıdır. Hero 25k sensörünü ve yan kaydırma anahtarları da dahil olmak üzere 11 düşük gecikmeli mekanik düğmeyi barındırmasının yanı sıra, G502'yi özel kılan şey, geniş kapsamlı kişiselleştirmesidir. Logitech, 121 gram ağırlığıyla bile çok daha hafif bir fareye benzeyen bir denge yaratmayı başardı. O kadar hafiftir ki birçok oyuncu, taban bölmesine kolayca takılabilen 5 isteğe bağlı ağırlıktan birini eklemeyi tercih edebilir. 11 programlanabilir düğme, canlı RGB aydınlatma ve yerleşik bellekteki 5 profil yuvasıyla, hızla vites değiştirmesi gereken oyuncular G502 Hero'da tam olarak ihtiyaç duydukları şeyi bulacaklar. 

Ağırlık

121g + 18g (isteğe bağlı)
Sensör ve DPI
Kahraman 25K
Anahtarlar
11
RGB Aydınlatma
Evet
Programlanabilir Düğmeler
11
Kablosuz
HAYIR
DPI
25600
IP'ler
400
Oylama Oranı
1000 Hz
Hızlanma
40G
Çoklu Cihaz Eşleştirme
Evet

Artıları
  • En üst düzey DPI ve oylama oranı
  • Sınıfında lider kaydırma tekerleği
  • Ayarlanabilir ağırlıklar içerir
Eksileri
  • Küçük eller için çok büyük
  • Yalnızca bir RGB bölgesi






Logitech G Pro X Superlight 2





GameRant'ın Logitech G502 HERO incelemesi, aşırı konfor da dahil olmak üzere rekabetçi bir oyuncunun isteyebileceği her şeye sahip olduğunu buldu. Farenin boyutu ve şekli, uzun oyun seansları için bile çok rahattır. Ancak elleri daha küçük olan oyuncular, G502 HERO'yu herhangi bir tutuşla her düğmeye rahatça basamayacak kadar büyük bulabilirler.

Ayarlanabilir ağırlıklar genellikle yalnızca en pahalı farelerde bulunurken, G502 HERO yine de oyuncuların ideal ağırlıklarını ayarlamalarına olanak tanır. Bu ilk başta bir yenilik gibi görünebilir, ancak birkaç dakikalık kullanımdan sonra bile ağırlığı değiştirmek, farkın ne kadar belirgin olduğunu ortaya koyuyor. Hero 25K sensörünün üzerindeki ayarlanabilir ağırlıklar, oyunculara mükemmel oyun ayarlarını gerçekten ayarlamaları için geniş bir alan sağlar.

Logitech G502 Hero, çok daha pahalı alternatiflerle rekabet edebilecek performans ve özelleştirmeyle diğer tüm bütçeye uygun oyun farelerini geride bırakıyor.

Logitech G305 Işık Hızı Oyun Mouse'u


Logitech G305 Lightspeed Oyun Faresi şık, renkli, taşınabilir, gösterişli ve en önemlisi uygun fiyatlı olabilen oyun faresinin mükemmel bir örneğidir. 250 saate varan pil ömrüyle Logitech G305 Lightspeed Oyun Faresi neredeyse tüm kablosuz farelerden daha uzun süre dayanır. Aynı zamanda, farenin HERO sensörü 12.000 DPI'ye kadar derecelendirilmiştir, bu nedenle oyuncular bu daha taşınabilir, bütçe dostu fareyi seçerken çok az fedakarlık yaparlar. 

Ağırlık
3,49 ons (99 gr)
Sensör ve DPI
KAHRAMAN 200 – 12.000 DPI
Anahtarlar
Mekanik
RGB Aydınlatma
HAYIR
Programlanabilir Düğmeler
Evet
Kablosuz
Evet
Pil ömrü
250 Saat
Bağlantı
1000Hz (1ms)
Pil Türü
AA
Çoklu Cihaz Eşleştirme
Yok
Artıları
  • Yapılı
  • Mükemmel performans ve pil ömrü
  • Birçok özelleştirme seçeneği
Eksileri
  • Daha büyük eller için çok küçük
  • Yeniden şarj edilemez

Logitech G305 Lightspeed Oyun Faresi olağanüstü dayanıklı, küçük, hafif ve ucuz bir oyun faresidir. Bu fare evden çalışan veya ofise gidip gelen herkes için mükemmeldir. Logitech'in ultra hafif ve taşınabilir faresi, kullanıcıları çıkartma şokuna sokmadan şık bir görünüm sunuyor.

Logitech G305'i bağlamak son derece kolaydır. Ürünle birlikte verilen Lightspeed donanım kilidini bilgisayarın USB bağlantı noktasına takın ve kablosuz oyun oynamaya hazır olun. Logitech G305'in tek bir AA pille çalışması ve şarj edilememesi her oyuncu tarafından sevilmeyebilir . Yine de, 250 saate varan pil ömrü sayesinde özel oyuncuların kritik anlarda şarjının bitmesi konusunda endişelenmesine gerek kalmayacak. Ayrıca oyuncular bir paket şarj edilebilir AA almak isterlerse, bu fareyi temelde değiştirilebilir pillere sahip, şarj edilebilir bir kablosuz fare haline getirecekler.

SteelSeries Rival 3

SteelSeries Rival 3, en gelişmiş oyunculara bile uyacak şekilde tasarlanmış tam donanımlı bir kablolu oyun faresidir. 60 milyon tıklamaya kadar dayanan ve tüm süreç boyunca net tepki veren bir dizi mekanik anahtarla birlikte gelir. Farenin çerçevesi, onu dayanıklı kılan yüksek kaliteli bir polimerden yapılmıştır ve ergonomik tasarım, uzun süreli ve yoğun oyun seansları sırasında konfor sağlar. TrueMove Core optik sensör, 8500 CPI'ye kadar ve 35 g ivmeyle 300 IPS'ye kadar gerçek 1:1 izleme sağlar.

Ağırlık
77 gr
Sensör
Optik, 8500 DPI
Kablosuz?
HAYIR
Marka
SteelSeries
Bağlantı
Kablolu, USB
Programlanabilir Düğmeler
Evet
Artıları
  • Çok hafif
  • Etkileyici RGB efektleri
  • Mükemmel sensör doğruluğu
Eksileri
  • Avuç içi tutuşları için en rahatı değil
  • Yan düğmelere ulaşmak zor olabilir

  • Kablosuz farelerin başta kablo olmaması olmak üzere çok sayıda avantajı olmasına rağmen, kablolu fare yine de fiyatına göre en iyi performansı sunar. SteelSeries Rival 3 , üst düzey PMW3331 sensörünü kullanan TrueMove Core sayesinde en uygun fiyatlı farelerden biridir . Farenin maksimum DPI'sı, daha pahalı farelerle karşılaştırıldığında mütevazıdır, ancak SteelSeries Rival 3, fiyatının önerdiğinden çok daha doğru izleme yapar.


Rival 3, farenin parlak Prism RGB aydınlatmasını da ayarlayabilen, SteelSeries Engine yazılımıyla özelleştirilebilen altı adet programlanabilir düğme içerir. GameRant'ın Rival 3 incelemesi, bu farenin teknik olarak her iki elini de kullanabildiğini ortaya çıkardı, ancak kullanıcılar, cihazın sol tarafındaki düğmeleri sağ elini kullananların erişmesi için daha uygun bulacaklar. Kısa gövde uzunluğuna sahip olan Rival 3, özellikle pençe ve parmak ucu tutuşu olan oyuncuları memnun edecek.

Genel olarak SteelSeries Rival 3, performans, kişiselleştirme ve stil kombinasyonuyla oyun için en uygun fiyatlı fareler arasında yer alıyor. Oyuncular ayrıca ek yan düğmeler ve daha hassas izleme sunan Rival 5'i de düşünmelidir .

Glorous Model O 2 Kablolu Oyuncu Mouse

Gloious Model O 2, maksimum hız ve çeviklik için performansa ve hafif bir form faktörüne odaklanan kablolu bir oyun faresidir. Yeni BAMF 2.0 sensörüne dayanan Gloious Model O 2, 650'lik üst düzey IPS'ye ve 50G hızlanma derecesine sahiptir. Motion Sync teknolojisi sayesinde farenin hareketleri, cerrahi açıdan hassas bir sensörle anında ekranlara yansıtılır. Sportif 6 programlanabilir düğme ve ergonomik dostu bir tasarıma sahip olan Gloious Model O 2, önümüzdeki yıllarda oyun masalarının dayanak noktası olmaya hazırlanıyor. 

Ağırlık
59 gram
Sensör ve DPI
Muhteşem BAMF 2.0 Optik, 26.000 DPI
RGB Aydınlatma
Evet
Programlanabilir Düğmeler
6
IP'ler
650
Oylama Oranı
1000 Hz
Hızlanma
50 GRAM
Artıları
  • Çok hafiftir ve yüzeylerde kolayca kayar
  • Yazılımlı veya yazılımsız basit kurulum
  • Son derece esnek kablo
Eksileri
  • Delikli kabuk tüm oyunculara hitap etmiyor
  • Düğme düzeni sol elini kullananlar için ideal değil

FPS oyuncularının, ekstra özelliklerden ziyade performansa önem veren oyun farelerine çok özel ihtiyaçları vardır. Gloious Model O 2, hızlı ve güvenilir izlemeye odaklanan hafif bir faredir. Rekabetçi oyuncular ayrıca Model O 2'nin turnuva bilgisayarlarına sürücü olmadan kuruluma izin vermesini takdir ediyor. Kablolu cihazlar bu kitle arasında popüler olmaya devam ediyor çünkü kritik oyun anlarında gücün tükenme olasılığını önlüyorlar.

Model O ile karşılaştırıldığında Gloious, üst düzey farelerle rekabet edebilmek için optik sensörünü önemli ölçüde güncelledi. Gerçekte çoğu espor profesyoneli, orta düzey DPI ayarlarına sahip daha düşük çözünürlüklü monitörlerde oyun oynuyor ancak fare artık her senaryoya hazır. Mekanik anahtarları son derece dayanıklı kalır ve en yoğun hızlı ateşleme eylemine bile dayanır.

En hafif oyun farelerinden biri olan Model O 2, özellikle direnci en aza indiren sürtünmesiz ayaklarıyla fare altlıklarının etrafında uçar. Fare, oyuncuların kablosuz bir çevre birimi kullandıklarını düşünmelerini sağlamak için hareket halindeyken neredeyse kaybolan esnek bir kabloya sahiptir.

Her iki eli de kullanabilen şekliyle Model O 2, tüm kavrama türlerini davet ediyor ancak FPS rakiplerinde yaygın olan pençe stillerinde öne çıkıyor. Ancak, düğmeleri sol tarafla sınırlı olduğundan solak oyuncular zorlanacaktır. Bazı alıcıları rahatsız edebilecek bir diğer tasarım seçeneği de Model O 2'nin delikli kabuğudur. Öte yandan, cihazın ağırlığını düşük tutmanın yanı sıra, bazı RGB aydınlatmaların dış kısımdan görünmesine de olanak tanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder