Microsoft, Windows'a Xbox oyun uyumluluğu getiriyor - TeknoBiyonik

GÜNCEL

27.02.2019

Microsoft, Windows'a Xbox oyun uyumluluğu getiriyor

Microsoft, birkaç yıldır PC oyun oynama çabalarını arttırmaya çalışıyor. Herhangi Bir Yerde Oyna gibi girişimler, birinci taraf münhasırlarının her iki platformda aynı anda başlatıldığını ve dosyaların üzerinden geçtiğini gördü. Yine de gelecek daha çok şey var ve en son Windows Insider güncellemesi bize bunun ne olduğuna bir göz atıyor.
Bu yılın başlarında, Microsoft en son Windows Insider sürümünü test edenler için merakla çürütme durumu teklif etti. Normalde, Microsoft'un PC oyunları, Windows 10 mağaza sunucusundan çekilir, ancak bu özel Durum Decay sürümü bunun yerine Xbox sunucusundan gelirdi. İnsanlar son birkaç haftadır daha derinlemesine dalmakta ve Windows 10 için yeni bir özellik olan GameCore hakkında daha fazla ayrıntı keşfetmektedirler.

GameCore’in bir kısmı PC’ye gelen birçok Xbox özelliği için uyumluluğu görecek. Bu, Microsoft Gaming Dosya Sistemi ve Microsoft Gaming Install filtre sürücüsü gibi çeşitli sürücüleri içerir. Bunların her ikisi de oyunları yüklemek ve çalıştırmak için Xbox One tarafından kullanılan sistemlerdir.
 Microsoft Windows ayarlı tüm Xbox One kurulum ve servis özelliği getirerek gibi görünüyor. Bu, PC'lerin Xbox dosya biçimini okumasını sağlarken, bu arada PC kullanıcılarının Xbox sunucularından indirmelerini sağlamak için adımlar atılmıştır. Buradaki fikir, PC'yi Xbox oyunları ve hizmetleriyle tamamen uyumlu hale getirmek, kullanıcılara oyunun iki ayrı sürümüne gerek kalmadan PC ve Xbox'taki tüm kitaplıklarına erişmelerini sağlamak.
Buradaki olumlu, bunun Xbox / PC ekosistemlerini tam olarak birleştirmesi ve Microsoft'a gelecek oyunlar için daha büyük bir kurulum tabanı sağlaması. Bununla birlikte, bunun nasıl işe yarayacağına dair hala kesin sorular var. PC'deki Xbox oyunları grafik seçeneklerine sahip olacak mı? Fare / klavye desteği? Kare hızı kapakları?
Bu yeni GameCore özellikleriyle ilgili Microsoft'un resmi duyurularını bekliyoruz. Ancak, GDC yakında geliyor, bu yüzden umarım daha sonra duyacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder