Katlanabilir Telefonlar 2019 - TeknoBiyonik

GÃœNCEL

26.02.2019

Katlanabilir Telefonlar 2019

Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold'u LG, Motorola, Nubia ve Xiaomi'den katlanabilir telefonları.



2019 için büyük yeni akıllı telefon tasarım trendi katlanır ekran. Telefon ekranları gittikçe büyüdükçe, bazıları artık tablet boyutlarına bordürken, katlanır panel bir telefonun ortasında bükülmesine izin vererek bir ÅŸeyleri geri alır ve bu nedenle hem normal boyutlu telefon hem de tablet olabilir.
Ä°lk gördüğümüz ilk Ocak ayında CES ÅŸovu için fırlatılan FlexPai'deki Royole'ydi . 'EÄŸlenceli ama kusurlu' ilk izlenimimiz oldu, genel olarak teknolojinin etkileyici olduÄŸu ancak henüz tam olarak orada olmadığı yönünde.
Elbette, Royole, FlexPai’nin piyasaya sürülmesinden önce yolumuzu geçen bir marka deÄŸildi, bu yüzden endüstrinin en büyük isimlerinden bazıları için çok daha yüksek beklentilerimiz var - bu adamlar uzun zamandır katlanabilir tasarımları üzerinde çalışıyorlar.

Samsung, bu haftanın baÅŸlarında Galaxy Fold'ü duyurdu ve  ÅŸubat ayında Huawei Mate X dahil MWC 2019'da daha yeni katlanabilir telefonlar piyasaya sürüldü . Ä°ÅŸte yakında gelecekler.

Samsung Galaxy Fold



Unpacked 2019'da  Samsung, 3 Mayıs'ta 2000 Euro'ya (26 Nisan 1980'de ABD'de) ÅŸaşırtıcı bir ÅŸekilde satışa sunulan Galaxy Fold hakkında daha fazla bilgi açıkladı.
Cihazın dışında, bir kerede üç uygulamayı gösterebilen daha büyük bir 7.3in QXGA + Dinamik AMOLED ekran ortaya çıkarmak için açılabilen 4.6in HD + Süper AMOLED ekran var. Dış ekran bu konumda kullanılamaz, ancak Uygulama SürekliliÄŸi daha büyük ekranda daha küçük ekranda ne yaptığınıza devam etmenizi saÄŸlar.
Galaxy Fold'un arkasında altı adet kamera, arkasında üç adet (16Mp + 12Mp + 12Mp), iki adet iç kısım (10Mp + 8Mp) ve önden bir adet (10Mp) katlanmış konumda bulunuyor.
Yeni Samsung telefonunda 12GB RAM, 512GB depolama alanı ve hızlı 7nm 64 bit okta-çekirdekli iÅŸlemci bulunuyor. Pil 4.380mAh'de derecelendirilmiÅŸtir.
Telefon , Samsung cihazlarında gördüklerimizden daha basitleÅŸtirilmiÅŸ ve tek elle kullanım için optimize edilmiÅŸ olan One UI adında yeni bir özel iÅŸletim sistemi kullanıyor.

Huawei Mate X



Huawei, ambalajını açtıktan sadece dört gün sonra Samsung’u MWC 2019’daki Mate X’i ilan ettiÄŸinde geride bırakmış olabilir. Galaxy Fold’un tam tersi yönünde katlanıyor ve çerçevesiz ekran daha geniÅŸ bir ekrana sahip.
Katlanmış 8in ama dışa katlayın ve bir ekran 6.6in ön ekrana ve 6.38in arka ekrana dönüştü. Bu aÅŸamada oldukça özel ve yazı sırasında piyasaya en hazır katlanabilir. 
Yazılım henüz kanıtlanmamış ve 2.299 € 'dan oldukça pahalı 
2019 yılına kadar satışa devam ediyor.

TCL DragonHinge




MWC 2019'da TCL ve kardeÅŸ ÅŸirket CSOT, patentli DragonHinge teknolojisini kullanarak katlanabilir bir telefon prototipi gösterdi. Onları camın arkasında gördük ve Huawei ya da Samsung'unkinden daha az gösteriÅŸli olan katlanabilirler için kompakt bir çekim yapıyorlar.
Bunun nedeni, TCL'nin, bu telefonları yaklaşık 1.000 ABD Doları deÄŸerinde rakiplerinden daha uygun fiyatlı hale getirmeye adadığı yönünde. Bu nedenle, en az 2020 yılına kadar satışta görmek beklemeyin. 
Bu telefonların TCL markalı olup olmayacağından veya TCL'nin BlackBerry veya Alcatel gibi markalarına lisanslanıp lisanslanmayacağından da emin deÄŸiliz. Evet, 2020'de katlanabilir bir BlackBerry'niz olabilir. Teknolojiyi seviyoruz.

Xiaomi Katlanabilir Telefon



Bu yılın başlarında Xiaomi Başkanı Lin Bin, Weibo'ya MIUI yazılımı çalıştıran bir Xiaomi katlama cihazı kullandığını gösteren bir video yayınladı.
Videodaki telefonun, ekranın her iki tarafındaki çeyreÄŸin geriye katlanıp cihazın etrafına sarılmasını saÄŸlayan iki katlandığı ortaya çıkar. Katlandığında ekran aktif görünüyor.
Xiaomi'nin LetsGoDigital'e verdiÄŸi demeçte : "Çift katlama telefonun, Xiaomi'nin en son yeniliÄŸi olduÄŸu. Telefonun temel bileÅŸenlerinden biri olan esnek katlama ekranı, Xiaomi ve tedarik zinciri ortağı tarafından ortaklaÅŸa geliÅŸtirildi. Ekranın yanı sıra tasarımı katlama mekanizması ve MIUI adaptasyonu bağımsız olarak bizim tarafımızdan geliÅŸtirilmiÅŸtir.
"Xiaomi, dünyada ilk iki katlama akıllı telefon sunan ilk kiÅŸi oldu ve üç farklı form faktörü olan teknik zorlukları fethetti - çift kat, tek kat ve tablet ÅŸekli. En iyi çözümü bulmadan önce, Xiaomi kapsamlı bir araÅŸtırma yaptı ve Esnek ekranın mekanik baskıya dayanmasına izin verecek saÄŸlam bir katlama mekanizması geliÅŸtirmeye yönelik deneyler. ”
Kore menÅŸeli ETNews ayrıca Xiaomi'nin ve bir baÅŸka Çinli marka olan Oppo'nun da katlanabilir cihazların üretimi için gerekli bileÅŸenleri elde etmek için tedarikçilerle birlikte çalıştığını bildirdi.
Kaynaklar, Xiaomi katlanabilir telefonunun yılın ikinci yarısında, belki de 'Xiaomi Mix Flex' adı altında gerçekleÅŸtirilebileceÄŸini öne sürüyor. YaklaÅŸan Xiaomi katlanabilir telefonu hakkında daha fazla bilgi edinmek için 24 Åžubat'taki MWC basın toplantısında muhtemelen erkendir .

LG Katlanabilir Telefon



LG'nin katlanabilir telefonunu MWC'de ilan edeceği yönündeki söylentilere rağmen, şirketin şimdi en az 2020 yılına kadar beklemesi bekleniyor.
Şirketin akıllı telefon işini yürüten Brian Kwon, Şubat ayındaki Seul basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, LG'nin "5G akıllı telefonunu başlatırken katlanabilen akıllı telefonu piyasaya sürdüğünü ancak üretmemeye karar verdiğini" söyledi.
Korean Times'a göre LG, katlanabilir bir telefon açması için çok erken olduÄŸuna ve bunun yerine pazardaki konumunu yeniden kazanması gerektiÄŸine inanıyor.
Onun olmayan katlanabilir açıklanması da planlandığı gibi ÅŸirket önde gitmeye devam edecektir G8 ThinQ  (resimde) ve V50 2019 yılında.

Motorola Katlanabilir Telefon



WSJ bir göğe 1.500 $ fiyat ile - ikonik Motorola Razr kapaklı telefon 2019 yılında bir katlanabilir telefon olarak dönecektir bildirdi.
Görünüşe göre Motorola sahibi Lenovo, Şubat 2019 gibi erken bir tarihte piyasaya sürülebilecek olan cihazda Verizon ile ortaklık yapıyor. 200.000 katlanabilir Razr telefon yapmayı umuyor.
Bu tür bir cihazın Render'ları (yukarıda gösterilmiÅŸtir) orijinal Razr'a benzer bir ÅŸekil ve format benimsemiÅŸ olmasına raÄŸmen, eski fiziksel klavyeyi daha fazla ekranla deÄŸiÅŸtirmiÅŸtir. Tabii ki bunlar sadece kavramlar ve yeni Razr telefonunun son özelliÄŸi hakkında henüz hiçbir ÅŸey bilinmiyor.

Nubia Katlanabilir Telefon


Katlanabilir bir telefon üzerinde çalıştığını söyleyen bir baÅŸka ÅŸirket de Çinli ZTE’nin alt kuruluÅŸu Nubia. Buradaki fark, bu bir tablet haline gelebilecek bir telefon deÄŸil, bileÄŸinize takılan ve aynı zamanda bir saat olan bir telefon.
Yaklaşan akıllı telefon giyilebilirliği MWC 2019'da açıklanacak. Nubia'nın basın toplantısı 25 Şubat'ta saat 18: 00'de CET'de yapılacak ve "Flex Your Life" etiketine sahip olacak.
ZTE, 2018 yılında bir araya getirilip kullanılabilecek iki ayrı ekrana sahip olan bir telefon olan Axon M ile zaten yarı katlanabilir bir cihaz başlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder