PC Oyuncu Donanımı Ödülleri: 2023'ün en iyi grafik kartı - TeknoBiyonik

GÜNCEL

27.12.2023

PC Oyuncu Donanımı Ödülleri: 2023'ün en iyi grafik kartı

 Büyük GPU sürümleri açısından zayıf bir yıl oldu ancak bu, yılın grafik kartı için harika adayların olmadığı anlamına gelmiyor.





Dürüst olalım: 2023, çarpıcı GPU sürümleri açısından pek de en iyi yıl değildi. Kolektif aklımızı uçuran veya kolektif cüzdanlarımızı açan kartlar için değil. Ancak bu, yılın grafik kartımız için bazı harika adayları incelemediğimiz anlamına gelmiyor ve buradaki seçimlerimizin pazarın orta menzilinden bütçe sonuna kadar tam olarak uyduğunu gösteriyor.


Nvidia ve AMD'nin ortak paramızın karşılığını almaya odaklanan oyun GPU'ları sunmak için birbirleriyle mücadele ettiği 2023'te GPU savaşlarının yapıldığı yer burasıydı.

Dünyadaki olaylar ve çoğumuzun harcanabilir gelirindeki genel sıkıntı göz önüne alındığında, GPU üreticilerinin gözlerini ayarlayıp pazarın orta sektörüne uzun uzun bakmaları sürpriz olmamalı. Üst düzey kartların fiyatları yüksek kaldı (ve RTX 4090 durumunda stratosfere doğru yükseldi ), ancak en büyük sürümlerden bazılarını 600 $ veya daha düşük kategoride gördük.

Nvidia, Nisan ayında RTX 4070 ile büyük bir başarı elde ederken , AMD'nin iyi karşılanan Radeon RX 7800 XT ile karşıtını sunması Eylül ayına kadar sürdü , ancak Nvidia buna karşılık olarak RTX 4070 fiyatını düşürdü. Bu arada pazarın alt ucunda, RTX 4060 ve RTX 4060 Ti biraz karışık incelemelerle piyasaya sürüldü, ancak daha önce piyasaya sürülen RX 7600 ve daha sonra RX 7700 XT'nin direnciyle karşılaştılar .

Görünüşe göre Nvidia her sola gittiğinde, AMD daha sonra sağa gitti ve genel olarak 2023, bu iki sektörün ağır sikletlerinin eğlenceli bir üstünlük gösterisine ve fiyat ayarlamalarına tanık oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder