Google önemli bir adım atıyor: Android uygulamaları artık daha da hızlı hale geliyor - TeknoBiyonik

GÜNCEL

27.12.2023

Google önemli bir adım atıyor: Android uygulamaları artık daha da hızlı hale geliyor

Google, uygulamaların Android kullanıcılarının kullanımına daha yakından bakıyor. Bundan tüm toplumun faydalanması lazım.




Android kullanıcıları şu sıralar Play Store'da pek çok kişiyi sevindirecek bir mesaj alıyor. Google, Play Store'dan uygulamaların kurulumunun iyileştirildiğini duyurdu. Bu optimizasyon tüm alanlar için geçerlidir. Reddit platformunda yapılan bir paylaşıma göre uygulamaların daha hızlı kurulması, yüklenmesi ve çalışması gerekiyor.
Bunu yapmak için Google, uygulamaların kullanımını analiz eder ve bunların daha sonra diğer paketlerde kullanıcılara sunulması beklenir. Özellikle daha eski ve daha yavaş Android cihazların kullanıcıları bu yenilikten yararlanabilir.

Android: Google, Android kullanıcıları arasındaki uygulama kullanımını bu şekilde analiz eder


"Uygulama Yükleme Optimizasyonunu etkinleştirirseniz Google, bir uygulamayı yükledikten sonra ilk açtığınızda uygulamanın hangi bölümlerini kullandığınızı tespit edebilir. Bunu yeterli sayıda kişi yaparsa Google, uygulamayı herkes için daha hızlı yüklenecek, açılacak ve çalışacak şekilde optimize edebilir. ," diyor mesajda.
Google'a göre kişisel veriler, uygulamalardaki indirmelerle ilgili veriler veya diğer uygulamalarla ilgili bilgiler toplanmaz. Bu özellik varsayılan olarak etkindir ve Ayarlar aracılığıyla devre dışı bırakılabilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder