Metaverse 10 Milyar Dolarlık Kayıp Bildirirdi - TeknoBiyonik

GÜNCEL

13.02.2022

Metaverse 10 Milyar Dolarlık Kayıp Bildirirdi

 Bir geliştirici, Facebook ana firmasının meta veri deposu stratejisindeki bir gerilemenin, diğer meta veri tabanlarının pazar algısını doğrudan etkileyeceğini söyledi.


Daha önce Facebook olarak bilinen Meta, bu haftanın başlarında bir kazanç açıklamasında artırılmış ve sanal gerçeklik bölümünde 10 milyar dolarlık bir kayıp bildirdiği için Metaverse ile ilgili tokenler son iki gün içinde bir darbe aldı.

Meta veri tabanı , geniş anlamda, insanların gerçek dünyada olduğu gibi, ancak dijital olarak etkileşimde bulunabilecekleri sanal bir dünyayı ifade eder.

Blockchain tabanlı oyunların tokenleri Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND) ve Gala (GALA) son 24 saatte %12'ye kadar düştü ve Çarşamba gecesinden bu yana bir düşüşe devam etti.

Perşembe günü Asya'nın erken saatlerinde AXS, öğleden sonra saatlerinde 49 dolara hafifçe toparlanmadan önce 46 doların altına düştü. Meta'nın Çarşamba günkü kazanç açıklamasından önce 53 doların üzerinde işlem gördü. AXS şimdi, tokenlerin Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyeleri olan 162 $'a kadar çok aylı bir çalışma başlatmadan önce, Eylül ayında en son görülen destek seviyelerinde oturuyor.


Kripto araştırma şirketi Delphi Digital, kısmen oyunun doğal pürüzsüz aşk iksiri (SLP) belirteçleriyle bağlantılı olarak, jeton fiyatlarındaki düşüşün Axie Infinity'deki düşen kullanıcı etkinliğiyle birleştiğini buldu.

Delphi analistleri bir notta, "SLP fiyatları düştükçe, oyuncular birkaç ay öncesine kıyasla çok fazla kazanamadıkları için sıkıntı çekiyor" dedi. “Zirvede, bir oyuncu mevcut fiyatlarla (günde 100 SLP varsayıldığında) 21 Temmuz'da günlük 35$'a karşılık bugün 1$ kazanabilirdi. Bu, gelir büyük ölçüde düştüğü için birçok oyuncunun oynamayı bırakmasına neden oldu.”

SAND ve GALA için fiyat çizelgeleri benzer sıkıntıları gösteriyor. SAND fiyatları, Meta'nın kazanç açıklamasının ardından Perşembe günü 24 saatlik bir dönemde %10'a varan düşüşle 50 sent düştü. GALA aynı dönemde 0,20 dolardan 0,18 dolara düştü. Her iki token de Cuma günü Asya sabah saatlerinde daha geniş kripto pazarındaki toparlanmanın yanı sıra hafifçe yükseldi.


Meta veri deposu konsepti, geçen yıl, değiştirilemez belirteçlerin (NFT) yükselişinin yanı sıra çekiş kazandı. Metaverse yinelemeleri, elektronik devi Samsung'un Decentraland'da bir pop-up mağaza açmasından FTX.US ve Binance.US kripto borsalarının Solana tabanlı Portallarda ofisler kurmasına kadar uzanıyor.

Ama gerçeklik daha ayık oldu. Metaverse oyunları, kripto pazarında bir niş için hizmet vermeye devam ederken, Meta'nın Facebook Reality Labs (FRL) gibi sanal gerçeklik bölümleri kayıplar üzerine yığılıyor.

Meta veri deposu belirteçleri ve meta veri deposu stokları birbiriyle ilişkili mi?

Bazı geliştiriciler, meta veri deposuna odaklanan geleneksel şirketlerin pazar performansının, meta veri deposu tabanlı belirteçlerde korelasyonları yönlendirebileceğini söylüyor.

Blockchain oyun platformu Spielworks CEO'su Adrian Krion, CoinDesk'e gönderdiği bir e-postada, "Meta'nın metaverse çabaları ile başarısı ile metaverse/play-to-kazan projelerinin ve jetonlarının algılanan potansiyeli arasında kesinlikle bir korelasyon var" dedi.

Krion, "Facebook'un yeniden markalaşmasından bu yana alana ilgi arttı, bu nedenle Facebook'un metaverse stratejisindeki herhangi bir aksilik, diğer metaverselerin pazar algısını doğrudan etkileyecektir" dedi.

Diğerleri, metaverse jetonlarının, metaverse hisse senetleri daha fazla çekiş kazanana kadar yatırımcılar için bir vekil bahis olduğunu söylüyor.

Oz Finance ekosistem mimarı Vincent Choy, CoinDesk'e gönderdiği bir e-postada, "Meta veri deposu belirteçlerinin değeri için net bir fayda sağlamadan, meta veri deposunun geleceğine ilişkin yatırımcının duyguları için bir vekil görevi görüyor" dedi. “Sektör çok daha olgunlaşana kadar tokenlar ve hisse senetleri arasında bir korelasyon olacağına inanıyorum.”

Facebook Reality Labs (FRL) bölümü, 2021'de 2.3 milyar dolar gelir elde etti; bu, Meta'nın Facebook, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram ve mesajlaşma platformu WhatsApp gibi çeşitli işlerinden elde edilen 116 milyar doların bir kısmı.

Meta kayıplara rağmen geri çekilmiyor. CEO Mark Zuckerberg Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin metaverse geliştirmelerinin yıl sonuna kadar üst düzey bir sanal gerçeklik kulaklığının piyasaya sürülmesini içerdiğini ve şirketin bir çift tamamen artırılmış gerçeklik gözlüğü olan "Nazare" üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder