Qualcomm, Snapdragon 865 ile ilk 8K video çekimini yayınladı - TeknoBiyonik

GÜNCEL

9.02.2020

Qualcomm, Snapdragon 865 ile ilk 8K video çekimini yayınladı

Qualcomm'un en yeni Snapdragon 865 yonga seti , önümüzdeki hafta duyurulacak Samsung Galaxy S20'den başlayarak bu yıl ileri teknoloji cihazlara güç verecek. Qualcomm bugün yeni yonga seti tarafından desteklenen donanım kullanılarak kaydedilen 8K'lık bir video örneği yayınladı.
Spectra 480 ISS, Snapdragon 865'in içinde bulunur ve saniyede 2 gigapiksel işleyebilir. Ayrıca teorik olarak 200 MP fotoğraflar yakalayabilir ve aynı anda 4K HDR video ve 64MP fotoğraf çekebilir.

Snapdragon 865'e sahip akıllı telefonlar, profesyonel görüntü kalitesi yakalayabilir ve 8K video çekimi de dahil olmak üzere heyecan verici yeni kamera özelliklerini bir araya getirecek. 33 megapiksel yüklü 8K video ile Arizona'nın çarpıcı peyzajlı görün! Bu yüzden büyük, keskin ve YouTube'daki tüm ihtişamıyla paylaşıldı.
Kullanılan donanım bir “prototip akıllı telefon” da Sony IMX586 48MP sensör ile eşleştirilmiş Qualcomm yonga seti idi. Video kalitesini değerlendirmek zordur. Üretim öncesi donanım ile çekildi ve ortaya çıkan video, YouTube sıkıştırması veya gerçek donanımdan kaynaklanabilecek gürültülü ve grenli görünüyor. Ayrıca, Kasım ayına kadar (çekimler yapıldığında) video kalitesinin o zamandan bu yana arttığını hayal ediyoruz.
8K video yakında TV'lerimizi ve akıllı telefonlarımızı aniden devralacak gibi görünmüyor. Bu kadar yüksek çözünürlükte video çekmenin en önemli yararı, videoyu 4K çözünürlüğe indirmektir. Sonuçta, daha net görüntüler üretmek için daha fazla ayrıntı alan dörtlü kamera sensörlerinde de benzer bir şey oldu. Ayrıca, 8K video daha yaygın hale geldi, onları kurtarmak için çok daha fazla depolama alanına ihtiyacımız var.
Galaxy S20 Ultra'nın 108MP kamera sensörü ile 8K çözünürlükte video kaydedebileceği söylendi. Galaxy S20'de Samsung'un görüntü kalitesinin ne kadar iyileştiğini görmekten heyecan duyuyoruz. O zamana kadar sadece bir hafta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder