iPhone üreticisi Foxconn, işçilere koronavirüs endişeleri konusunda Shenzhen'e dönmemeleri talimatını verdi - TeknoBiyonik

GÜNCEL

9.02.2020

iPhone üreticisi Foxconn, işçilere koronavirüs endişeleri konusunda Shenzhen'e dönmemeleri talimatını verdi


Koronavirüs salgını Çin genelinde kitlesel aksamalara neden oluyor ve büyük teknoloji şirketlerinin tedarik zincirlerini dolaylı olarak etkiledi. Hatta bazı büyük şirketleri kesintilerle başa çıkmak için bu yıl MWC'den atlamaya bile teşvik etti.
Bloomberg tarafından alınan bir nota göre , Apple iPhone üreticisi Foxconn, çalışanlarına Çin Yeni Yılı'nın 10 Şubat'ta bitmesi beklenen uzun aradan sonra eve dönmekten kaçınmaları talimatını verdi. Bu, Foxconn'un 9 Şubat'ta yeniden açılması bekleniyor. Çalışanlar Foxconn'dan aşağıdaki mesajı aldı.
Herkesin sağlığını ve güvenliğini korumak ve hükümet virüs önleme tedbirlerine uymak için sizi Shenzhen'e dönmemenizi tavsiye ediyoruz […] Sizi şehirdeki durum hakkında güncelleyeceğiz. Şirket, herkesin işle ilgili haklarını ve çıkarlarını süre içinde koruyacaktır. Shenzhen mutlu birleşme tarihi gelince, daha fazla haber için lütfen bekleyin.
Apple'ın ana üretimi Zhengzhou'da Shenzhen dışında gerçekleşmesine rağmen, Shenzhen aslında Foxconn'un orada bulunmayan binlerce çalışanı istihdam ettiği Çin merkez ofisi. Notun sadece Shenzhen merkezli Foxconn çalışanları veya diğer bölgelerdeki çalışanlar için geçerli olup olmadığını net olarak unutmayın.
Gereğince Bloomberg bu bir kişinin hastalığın maruz kaldıktan sonra enfekte edilmeden önce Ne kadar süreceği olduğu gibi, il dışından Zhengzhou dönen Foxconn işçilerinin 14 gün boyunca karantinaya alınacaktır. Koronavirüs salgını , Çin'de faaliyet gösteren büyük ABD şirketlerini bozmaya devam ediyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder