Windows 7'den Windows 10'a taşıma - TeknoBiyonik

GÜNCEL

4.01.2020

Windows 7'den Windows 10'a taşıma

Microsoft, Windows 7'yi 14 Ocak'tan sonra desteklemeyeceğini resmen açıkladı. Bu, on yıldan eski bir işletim sistemi için mükemmel kabul edilebilir gibi görünse de, milyonlarca cihaz hala bu yazılımı çalıştırıyor. Cihazınızı Windows 10'a nasıl yükseltebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.



14 Ocak 2020 , bu tarihten itibaren Microsoft artık Windows 7'yi desteklemeyeceğinden bir dönemin sonunu işaretleyecek .
Bu, özellikle 800 milyondan fazla cihaza yüklenen Windows 10 ile birçok kişi için endişe kaynağı olmayabilir. Bununla birlikte, Microsoft'un en son işletim sistemi 2019'un başlarında sadece Windows 7'yi popülaritesini aştı, yani milyonlarca insan yakında Microsoft tarafından desteklenmeyecek olan yazılımlara güvenecek. 
Yine de Microsoft Office'in 2010 sürümünü kullanıyorsanız benzer sorunlarla karşılaşacaksınız, bu nedenle daha sonra en iyi olanı değerlendirmeye değer. İşte dört ana seçeneğiniz.

Hiçbir şey yapma

Son tarihi göz ardı etmek tüm PC'nizi riske atacaktır, bu yüzden önerebileceğimiz bir şey değildir. Hiçbir şey yapmazsanız, cihazınız artık Microsoft'un veritabanında olmayacak ve ileride karşılaşabileceğiniz virüslere veya kötü amaçlı yazılımlara karşı korumasız kalacaktır.
Dahası, keşfettiğiniz herhangi bir güvenlik açığı herhangi bir noktada yamanmayacaktır, bu yüzden çok kendi başınıza olursunuz. Uygulamalar, yardımcı programlar ve üçüncü taraf antivirüs gibi temel yazılımlar çalışmaya devam edecektir, ancak Microsoft'un kendi yazılımlarının hiçbiri güncellenmeyecektir.
Bunun bir istisnası vardır - Office 365. Windows 7 cihazında çalışıyor olsa bile abonelik hizmeti desteklenmeye devam edecektir. Microsoft, Ocak 2023'e kadar Office 365 güvenlik güncelleştirmeleri sunmayı taahhüt etmiştir , ancak bu, hizmetin temel özelliklerinden biri olan yeni özelliklerden hiçbirini içermez. 2010'dan sonraki Bağımsız Office paketleri de aynı şekilde desteklenecektir.
İyi haber şu ki, mevcut cihazınızı güncellemeniz nispeten basit olmalı, ancak muhtemelen bunun için ödeme yapmanız gerekecek. Windows 10 Home şu anda 119,99 £ , Windows 10 Pro sizi 219,99 £ geri getirecek .
İlgili tüm indirme bağlantıları satın alma işleminden sonra size gönderilecektir. Windows 10 için her lisans yalnızca bir cihaz için mevcuttur, bu yüzden indirmeyi seçtiğiniz yere dikkat edin!
Hangisinin sizin için doğru olduğuna karar veremiyorsanız , Windows 10'un farklı sürümlerini karşılaştırmamıza bakın 
Ancak, yakalanmamanız için Microsoft'un Windows 10 sistem gereksinimlerini kontrol etmeye değer .

Windows 10'u ücretsiz edinin?

Microsoft'un Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları için ücretsiz bir Windows 10 yükseltmesi teklifinin süresi dolmuş olsa da, yeni yazılımı bir kuruş ödemeden almanın bir yolu olabilir. Önceki bir boşluk , Windows kurulum aracının indirilmesinin, 2017'nin sonunda resmi olarak mevcut olmamasına rağmen anlamına geliyordu .
Ancak, Microsoft'un Windows 10 yükseltme sunucularını hiçbir zaman kapatmamış olduğu için bu yöntem yine de işe yarayabilir. Aracı çalıştırıp T & C'leri kabul ettikten sonra, bu cihazı yükseltme veya bir flash sürücüye indirme seçeneğiniz vardır, bu da teorik olarak istediğiniz kadar farklı PC'ye yüklenmesine izin vermelidir. 
Bunun başarılı olması için geçerli bir Windows 7 lisansınızın olması gerekir. Microsoft bunu otomatik olarak algılamayabilir, bu nedenle manuel olarak girmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için yardıma ihtiyacınız varsa , Windows Ürün Anahtarınızı bulmak için özel kılavuzumuza göz atın .
Bu kusursuz bir yöntemden uzaktır, bu yüzden denemeden önce tüm önemli dosyalarınızı yedeklemenizi öneririz. Cihazınızın depolama standardına ve internet bağlantınızın hızına bağlı olacağından bunun ne kadar süreceğini söylemek zor.
Eski donanım, işlemcinizdeki ve sabit sürücünüzdeki artan yük nedeniyle Windows 10'u alışık olduğunuzdan daha yavaş çalıştırabilir. Buradaki bir seçenek , PC'nizi sıfırlamaktır , ancak önce Windows'u hızlandırmak için diğer seçeneklerden bazılarını denemeye değer olabilir 
Hangi Windows 10 sürümüne yükseltileceğiniz, şu anda yüklediğiniz Windows 7 sürümüne bağlı olacaktır. Starter, Home Basic ve Home Premium, Windows 10 Home'a ​​taşınırken Professional ve Ultimate, Windows 10 Pro'ya atlayacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder