Tencent, Snap Gözlükleri gibi görünen akıllı gözlükler yaptı - TeknoBiyonik

GÜNCEL

3.11.2018

Tencent, Snap Gözlükleri gibi görünen akıllı gözlükler yaptı


Çin'in en büyük teknoloji şirketi Tencent, bu hafta kendi video kayıt gözlüklerini bir araya getirerek Snap'ın Gözlüklerine çok benziyor. Weishi akıllı gözlüklerin ön yüzünde Gözlükler gibi bir kamera var, böylece video kaydedebilirsiniz.
Snap'ın Gözlükleri satışlarda tam olarak iyi sonuç vermedi - ilk nesil şirketi satılmamış çiftlerde yaklaşık 40 milyon dolar kaybetti İlk nesil gözlüklerden farklı olarak Weishi gözlükleri kamerayı çirkin bir sarı halka ile vurgulamıyor. Bunun yerine, hepsi siyah, ince bir kedi gözü gibi.
Tencent'in Mandarin'deki “mikro şovlar” anlamına gelen Weishi gözlükleri, şirketin gittiği Vine-like video uygulamasıyla aynı isme sahip. Tencent'in Weishi, şu anda Çin kısa video pazarına hâkim olan ve küresel çapta büyük bir başarı yakalayan TikTok'un (eskiden Musical.ly) gerisinde kalıyor. Gözlüklerin piyasaya sürülmesinin ardındaki fikir, kullanıcıların platformun popülaritesini ümitle arttırmak için Weishi'ye yüklemek için daha kısa videolar kaydetmeleri olasılığı yüksektir.
Weishi , Cumartesi günü The Verge'a ürünün henüz resmi olarak piyasaya sürülmediğini söyledi, ancak Apple'ın App Store'unda kendi gözlükleri var. Weishi gözlüklerin özelliklerini paylaştı: kamera 8 megapiksel ve 720p veya 1080p HD çözünürlükte çekim yapabiliyor. Weishi gözlükleri ayrıca, uzaktan çekim, farklı modlar, canlı yayınlar, önizlemeler ve Weishi uygulamasına yüklemeler yapabilir. Gözlükler Shenzhen tabanlı Tonot tarafından üretildi ve iOS uygulaması da benzer şekilde Tencent x Tonot: Fashion Video Glasses.
Şu anda Tencent, Snap'ın en büyük yatırımcısı konumunda bulunuyor ve şirkette yüzde 17'lik bir paya sahip. Çinli şirket , en çok mesajlaşma ve ödeme uygulaması olarak ikiye katlanan WeChat uygulamasıyla ünlüdür , ancak aynı zamanda birden fazla yatırıma sahiptir. Video oyunları endüstrisinde Tencent, League of Legends oyununu yapan Riot Games'in sahibi .
Weishi gözlükleri 11 Kasım'da piyasaya sunulacak. Bu, geçen sene Black Friday veya Cyber ​​Monday'den daha fazla ünite satan büyük bir alışveriş etkinliği olan Alibaba'nin Singles Day'i.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder