Samsung Galaxy S10 - TeknoBiyonik

GÃœNCEL

15.11.2018

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10 en güçlü Android akıllı telefon olabilir ve rakipleri endişeli olmalı..


Galaxy S10, Samsung'un bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonuna verilen varsayılan isim .
Diğer Galaxy S-line cihazlarda olduğu gibi, S10'un resmi yayınlanmadan önce her yıl Barselona'da düzenlenen bir teknoloji fuarı olan Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) açıklanması bekleniyor.
Galaxy S9'un aksine, Galaxy S10'un hem estetik hem de dahili olarak bir dizi önemli değişiklik getireceğini söylentilere kapılmıştı.
Samsung'un gelecek planlarına aşina olduklarını belirten Bloomberg'in yeni bir raporu, Galaxy S10'un üç modelde yer alması konusunda ısrar etti.
Dahası, "standart" Galaxy S10'un bir imzalı Samsung OLED ekrana kavisli kenarlarla ve "hemen hemen üstte ve altta hiç çerçeve yok" ile geleceği iddia edildi.
Galaxy S10'un ekranın altında ultrasonik bir parmak izi okuyucusuna sahip olması için fütüristik bir erişebilirlik yöntemi sağladığına dair söylentilere yer verildi.
Böyle bir teknoloji zaten OnePlus 6T ve Huawei Mate 20 Pro gibi rakip aygıtlarda yer aldı.
Bununla birlikte, bazıları Galaxy S10'un tarayıcıyı daha geniş kapsamlı hale getirerek ayırt edebildiğini, yani ekranın önemli bir alanının sadece küçük bir bölümden ziyade sensör olarak işlev görebileceğini öne sürdü.
Ayrıca, Samsung'un yeni duyurduğu One UI kaplamasıyla birlikte Galaxy S10'un Android 9 Pie ile önceden yüklenmiş olarak gelmesi bekleniyor.
Ama şimdi, Galaxy S10'a güç kazandıran işlemcinin Güney Koreli teknoloji devi tarafından duyurulmuş olabileceği ortaya çıkıyor.
Tipik olarak Samsung, Qualcomm'un en yeni ve en büyük teknolojisine ek olarak cihazlarına kendi Exynos işlemcilerini uyarıyor.

Bu, Galaxy S9 gibi donanımların, satıldığı bölgeye bağlı olarak hem Exynos 9810 hem de Snapdragon 845 ile birlikte gönderilmesi anlamına geliyordu.
Galaxy S10'un bu geleneği takip ettiği varsayılıyor, bu da firmanın yeni piyasaya sürülen Exynos 9820 yonga setinin bazı pazarlarda gelecek amiral gemisine güç sağlayabileceği anlamına geliyor.
Samsung Bu hafta tartışılan iddiaya göre yeni "prim" iÅŸlemci onun özel nöral iÅŸlem birimi (NPU) yapay zeka (AI) iÅŸlevleri sayesinde sunma yüksek kapasitesine sahiptir.
Teknoloji şirketi şunları söyledi: "Exynos 9820, AI görevlerini bir öncekinden yedi kat daha hızlı gerçekleştiren ayrı bir AI-hızlandırıcısı veya NPU içeren akıllı bir güç santrali.
"NPU ile, AI ile ilgili işlem, bir sunucuya görev göndermek yerine, doğrudan daha hızlı performans ve kişisel bilgilerin daha iyi güvenliği sağlayarak cihaz üzerinde doğrudan gerçekleştirilebilir."
Dahası, Samsung, Exynos 9820'nin selefine göre tek çekirdekli performansında yüzde 20'lik bir iyileşme sağladığını ve yüzde 40 daha fazla güç tasarrufu sağladığını belirtti.
Bu, donanımın Galaxy S10'a güç sağlaması durumunda, Android 9 Pie'da hızlı performans göstermesi gerektiği anlamına gelir.
Ayrıca, Google'ın mobil işletim sistemini çalıştıran diğer ürünlerdeki mevcut Snapdragon 845'den bile daha iyi performans gösterebilir.
Son olarak, teknoloji devi, yeni yonganın "bu yılın sonuna kadar seri üretime girmesi bekleniyor" diye açıklıyor ve önümüzdeki Galaxy S10'a güç katabileceğini iddia ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder