81.000 Facebook hesabı Çalındı - TeknoBiyonik

GÜNCEL

3.11.2018

81.000 Facebook hesabı Çalındı


BBC’nin 
haberine göre , bir hacker grubu 81 bin Facebook hesabından - muhtemelen daha fazla - özel mesajlar aldığını ve bir noktada hesap başına 10 sent veri tabanına erişim sağladığını iddia etti 

RESİM: KAHRAMAN GÖRÜNTÜLER / GETTYİMAGES
Facebook'taki özel mesajlarınız satılık olabilir. 
BBC’nin haberine göre , bir hacker grubu 81 bin Facebook hesabından - muhtemelen daha fazla - özel mesajlar aldığını ve bir noktada hesap başına 10 sent veri tabanına erişim sağladığını iddia etti 
Rapora göre, bu hesapların birçoğu Ukrayna ve Rusya’ya dayanıyor, ancak bazıları ABD, İngiltere ve Brezilya’yı da içeren diğer ülkelerden. Bir noktada, bilgisayar korsanları, verilere hesap başına 10 sentte erişim sunan bir reklam koydu, ancak bu reklam çevrimdışı duruma getirildi. 
Bilgisayar korsanları BBC’ye, BBC’nin siber güvenlik şirketi Digital Shadows’a çevrimiçi olarak yayınlanan veri örneklerine göz atmasını ve bu numarayı doğrulamasını istediğini ve yalnızca özel mesajlarını yalnızca 81.000’ten fazla hesapta bulabilmesini istediğini söyledi. . Diğer 176.000 hesapta, telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi kişisel veriler de bulunuyordu; ancak bu bilgiler, hesapları kesmeden elde edilmiş olabilir. 
Veriler, Facebook'un 29 milyon kullanıcının hesaplarını bilgisayar korsanları tarafından eriştiğini doğruladıktan kısa bir süre sonra ortaya çıktı Ancak, bu yeni çalınan veri, kötü amaçlı tarayıcı eklentileri aracılığıyla elde edilmiş gibi görünüyor. 
Rapora göre, Facebook, sistemlerin ihlal edilmediğini iddia ediyor. Ve bilgisayar korsanlarının kendileri BBC ile temasa geçtiğinde, verilerin son güvenlik ihlali ya da Cambridge Analytica skandalıyla ilgili hiçbir veri bulunmadığını söyledi. 
“Şu ana kadar yaptığımız soruşturmaya dayanarak, bu bilginin Facebook'tan yüklenen kötü niyetli tarayıcı uzantıları aracılığıyla elde edildiğini düşünüyoruz,” diye konuştu. Facebook'ta Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Guy Rosen, e-posta yoluyla Mashable'a verdiği demeçte.  
"Bilinen kötü amaçlı uzantıların artık mağazalarında indirilemediğinden ve ilişkili olabilecek ek uzantıların belirlenmesine yardımcı olabilecek bilgileri paylaşmalarından emin olmak için tarayıcı oluşturucularla bağlantı kurduk. Ayrıca, yasa uygulayıcısıyla bağlantıya geçtik ve yerel yetkililerle birlikte çalıştık Facebook hesaplarından bilgi görüntüleyen web sitesi. Kullanıcıları, yükledikleri tarayıcı uzantılarını kontrol etmelerini ve tam olarak güvenmedikleri şeyleri kaldırmaları için teşvik ediyoruz. Araştırmaya devam ederken, insanların hesaplarını uygun şekilde güvenli hale getirmek için harekete geçeceğiz. " dedi. 
Kökeni ne olursa olsun, veriler gerçek gibi görünür ve kullanıcılar arasında özel sohbetler içerir. Bu sene Facebook'un güvenlik sicili göz önüne alındığında, bunun gibi başka bir korkutucu kesinlikle kullanıcılarla iyi oturmuyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder