İOS 17.2.1'i yükledikten sonra iPhone'unuz hücresel ağa bağlanma problemi çözümü - TeknoBiyonik

GÜNCEL

31.12.2023

İOS 17.2.1'i yükledikten sonra iPhone'unuz hücresel ağa bağlanma problemi çözümü

Bazı iPhone kullanıcıları güncelleme sonrasında ağ sağlayıcılarına bağlanamadıklarını bildiriyor. İşte deneyebileceğiniz bazı olası düzeltmeler.
iOS 17.2.1 güncellemesi, bazı iPhone kullanıcılarını kasıp kavuracak gibi görünüyor.

Birkaç okuyucu beni Apple'ın destek forumunda, kullanıcıların güncelleme sonrasında hücresel ağlarına bağlanmada sorun yaşadıklarından şikayet ettikleri bir konuya yönlendirdi.

Sorun çağrıları ve verileri etkiliyor gibi görünüyor ve şikayetlerin çoğunluğu T-Mobile ve Verizon müşterilerinden geliyor gibi görünse de sorun bu ağlarla sınırlı görünmüyor. 

Forum kullanıcıları, iPhone'daki herhangi bir VPN profilini silmekten ( Ayarlar > Genel > VPN ve Cihaz Yönetimi > VPN'ye dokunun , ardından  herhangi bir VPN profilinin yanındaki  i işaretine ve VPN'yi Sil'e dokunun ) ağ ayarlarını sıfırlamaya (dokunun) kadar çeşitli öneriler sundular. Ayarlar > Genel > iPhone'u Aktarın veya Sıfırlayın > Sıfırla'ya dokunun ve ardından Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunun ), ancak bunlar sınırlı bir başarı elde etti ve bunların, güncellemenin neden olduğu sorun değil, ikincil sorunları çözdüğüne inanıyorum.


Ve etkilenen kullanıcıların çoğunluğunun yüklü bir VPN'i yok.

Bu konunun yeni olmadığını da belirtmekte fayda var; Daha önceki birçok güncellemede bunun için ara sıra raporlar gördüm. Ancak bu spesifik iOS 17.2.1 güncellemesi daha yaygın sorunlara yol açacak gibi görünüyor.

Bu hücresel sorunla birlikte bazı kullanıcılar güncellemenin pil ömrünü olumsuz etkilediğini iddia ederken, bazıları da iPhone'daki aşırı ısınma sorununun geri döndüğünü iddia ediyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder