- TeknoBiyonik

GÃœNCEL

23.01.2021

 

Samsung Galaxy S21 Ultra - iPhone 12 Pro 

Max'i Kapıştırdık

Samsung Galaxy S21 in iPhone 12 Pro Max i Yedi Farklı Alanda üstünlük
sağladı.


Samsung Galaxy S21 Ultra, üstün bir amiral gemisi telefonu ve iPhone 12 Pro Max endişelenmeli


1.199 $ 'lık Samsung Galaxy S21 Ultra selefinden daha ucuz olabilir, ancak aynı zamanda iPhone 12 Pro Max'te paranın satın alabileceÄŸi en iyi telefonlardan birinden 100 $ daha fazlası Peki bu prim için ne alacaksınız? Aslında epeyce.

Aslında, Samsung'un üst düzey telefonu, Apple'ın amiral gemisini çeÅŸitli ÅŸekillerde yenerek, iPhone'un çift zoom kameralarından isteÄŸe baÄŸlı S Pen desteÄŸine kadar eÅŸleÅŸtiremeyeceÄŸi özellikler sunuyor. Samsung, geçen yılki Galaxy S20 Ultra ile cansız bir çabanın ardından bu yılki oyununu kesinlikle yükseltti 

  • Samsung Galaxy S21 Ultra incelemesi : Bilmeniz gereken her ÅŸey
  • Åžu anda en iyi telefonlar

Elbette iPhone 12 Pro Max bazı yönlerden üstün, özellikle performans ve daha dayanıklı tasarımı. Ve sadece iOS'u tercih eden pek çok insan var. Ancak Samsung'un üst düzey telefonunu gözden kaçırmamalısınız. Ä°ÅŸte Galaxy S21 Ultra'nın iPhone 12 Pro Max'i geride bırakmasının yedi yolu. 




Galaxy S21 Ultra'nın ekranı, iPhone 12 Pro Max'i birkaç önemli ÅŸekilde yener. Ä°lk olarak, iPhone 60 Hz'de takılı kalırken 120 Hz'ye kadar yükselen daha hızlı bir yenileme hızı elde edersiniz. Bu, 120 Hz'yi destekleyen oyunlarda ve filmlerde daha iyi performansın yanı sıra düzgün kaydırmayı saÄŸlar.

Galaxy S21 Ultra'nın ekranı, iPhone 12 Pro Max'i birkaç önemli ÅŸekilde yener. Ä°lk olarak, iPhone 60 Hz'de takılı kalırken 120 Hz'ye kadar yükselen daha hızlı bir yenileme hızı elde edersiniz. Bu, 120 Hz'yi destekleyen oyunlarda ve filmlerde daha iyi performansın yanı sıra düzgün kaydırmayı saÄŸlar.

Dijital yakınlaÅŸtırmayla Galaxy S21 Ultra, Space Zoom özelliÄŸi ile 100 kata kadar çıkabiliyor, iPhone 12 Pro Max ise 12x'te maksimuma çıkıyor. Testlerime dayanarak, Samsung'da 30x'e kadar gerçekten iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Yeni YakınlaÅŸtırma Kilidi özelliÄŸi sayesinde daha yüksek seviyelerde düzgün bir çekim mümkündür. 

Daha uzun pil ömrü



Samsung Galaxy S21 Ultra, 5G üzerindeki web sörf pil testimizde 11 saat 25 dakika süren 5.000 mAh pilinden tam olarak yararlanıyor. Bu, 60Hz ekran modu açıkken 150 nit ekran parlaklığında. Yukarıdaki çalışma süresi, Galaxy S21 Ultra'yı en iyi telefon pil ömrü listemize yerleÅŸtirir .

Ä°Phone 12 Pro Max, aynı testte 10: 53'e dayandı. Verilen, Samsung adaptif ekran modu açıkken (120Hz) 10:07'ye düştü, ancak genel olarak S21 Ultra ile daha fazla kesinti beklemelisiniz.

Daha hızlı 5G

Yan yana daha fazla test yapmayı planlıyoruz, ancak ÅŸimdiye kadar gördüklerime göre Galaxy S20 Ultra , iPhone 12 Pro Max'ten daha hızlı 5G hızları sunuyor 

AT&T kullanarak baÅŸladım ve S21 Ultra ortalama 84 Mbps indirirken, iPhone 12 Pro Max 37 Mbps'yi bile kırmadı. T-Mobile ağında farklı bir konumda, iPhone 12 Pro Max 93 Mbps'ye ulaÅŸtı, Note 21 Ultra ise 160 Mbps'yi aÅŸtı. 

Galaxy S21 Ultra daha yeni ve daha güçlü bir X60 Qualcomm modeme sahip, bu yüzden fark bu olabilir. 


Face ID, iPhone 12 Pro Max'te çok iyi çalışsa da, maske takmanız gerektiÄŸinde kasıkta iÅŸe yaramaz. Ve bunun yakın zamanda duracağını da görmüyorum.

Galaxy S21 Ultra, S20 Ultra'dan 1,7 kat daha büyük olan ve oturum açmayı kolaylaÅŸtıran bir ekran içi parmak izi sensörüne sahiptir. Hızlıdır ve testlerimde doÄŸruluÄŸu kanıtlanmıştır. Ä°Phone 13 in ekran Dokunmatik KimliÄŸin sensörünü sunmak için söyleniyor, ancak iPhone 12 Pro Max Face ID salt yazılır. 

Kameralar daha eÄŸlenceli

Samsung, telefonlarına çok fazla özellik yerleştirme becerisine sahip, ancak S21 Ultra ile pek çok insanın beğeneceğini düşündüğüm birkaç hoş geldiniz eki var.

Birincisi, video kaydetmek için ön ve arka kameraları aynı anda kullanmanıza izin veren Yönetmen Görünümüdür. Ayrıca, kameranın size tüm farklı lens görünümlerinin canlı bir küçük resmini göstermesini de seviyorum, böylece deÄŸiÅŸtirmeye deÄŸip deÄŸmeyeceÄŸini görebilirsiniz.

Güncellenen Single Take 2.0, bir dizi fotoÄŸrafı ve videoyu tek seferde kaydeder ve paylaşıma en deÄŸer anları vurgulamak için yapay zekadan yararlanır. Yeni sürüm, çekimlerinizden ağır çekim video oluÅŸturmak gibi ÅŸeyler yapar.

S Pen desteÄŸi


Galaxy S21 Ultra'daki S Pen desteÄŸi daha çok bir bonus - özellikle kalemin kendisi Galaxy Note 20'de olduÄŸu gibi telefona dahil edilmediÄŸinden Ancak, gerçekten istiyorsanız, isteÄŸe baÄŸlı bir dijital kalem alabileceÄŸinizi bilmek güzel. 

S Pen, ekranda notlar almanıza, çizim yapmanıza ve fotoÄŸraflar üzerinde daha ince düzenlemeler yapmanıza olanak tanır. S Pen 39 dolara mal oluyor ya da 69 dolara bir çanta ve kalem combo alabilirsiniz. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder