- TeknoBiyonik

GÃœNCEL

23.01.2021

 

İki günlük bitcoin satışı, tüm kripto pazarından 100 milyar doları aştı


  • Bitcoin fiyatı, 11 Ocak’tan bu yana ilk kez 32.000 $ seviyesinin altına düşmek için iki günde% 10 düştü.
  • Tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa deÄŸeri, son 48 saat içinde 100 milyar dolardan fazla deÄŸer kaybetti.
  • Bu düşüş, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in kripto para birimlerinin yasadışı kullanımı konusunda uyarıda bulunmasının ardından geldi.

  • Bitcoin PerÅŸembe günü ikinci bir gün için düştü, dijital para biriminin kayıplarını 48 saat içinde% 10′un üzerine çıkardı ve kripto piyasasından milyarlarca doları sildi.

    CoinDesk endüstri web sitesinden alınan verilere göre, Bitcoin fiyatı PerÅŸembe günü% 8 düşüşle 31.007 $ ’a kadar düştü ve 11 Ocak’tan bu yana ilk kez 32.000 $ seviyesinin altına düştü.

    Dünyanın en deÄŸerli dijital sikke vahÅŸi birkaç hafta, etti kısaca önceki $ 41.940 bu ay isabet Ã¶nce müteakip hafta keskin batan . Son hamlesinin nedeni hemen netleÅŸmedi, ancak yatırımcılar CNBC’ye bunun doÄŸal bir düzeltme olduÄŸunu söyledi.

    Grayscale Investments CEO’su Michael Sonnenshein, CNBC’ye verdiÄŸi demeçte, “Düzeltmeler herhangi bir piyasanın doÄŸal bir parçasıdır ve Bitcoin ekosisteminde özellikle doÄŸaldır” dedi. “2016-2017 arasında, yeni zirvelere giderken yaklaşık% 30 veya daha fazla 6 düzeltme yaÅŸadık.”

    Piyasa deÄŸerine göre ikinci en büyük kripto jetonu olan Ether , son 24 saatte 1.182 $ ’lık bir fiyatla neredeyse% 9 düştü. Coin Metrics verilerine göre, coin Salı günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.439 $ ’a ulaÅŸtı .

    Tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, son 48 saatte 100 milyar dolardan fazla değer kaybetti ve saat 11:45 itibarıyla yaklaşık 1.07 trilyon dolardan 918 milyar dolara düştü.



  • SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci bir telefon röportajında ​​CNBC’ye verdiÄŸi demeçte, “Bitcoin’de muazzam miktarda dalgalanma olduÄŸunu kabul etmeniz gerektiÄŸini düşünüyorum ve bu hala çok erken aÅŸamalarda” dedi.

    Eski Beyaz Saray iletiÅŸim direktörü, ” Amazon’u hayal edin ve Jeff Bezos ve birkaç risk sermayedarı hala Amazon’un çoÄŸunu elinde tutuyor ve ÅŸirket patlayıcı bir büyüme, üstel faaliyet yaşıyor” dedi.

    “Amazon’a ilk 3 yılda bakarsanız, fiyatta% 50 düşüş gördünüz. Bitcoin’in hareketleri buna benzer, çünkü bitcoin’i piyasaya bırakan yakın Bitcoin sahipleriniz var ve satın alma istikrarı artıyor. Ama yine de orada% 100 deÄŸil. ”

  • Yeni ABD Hazine Bakanı, sonra Bitcoin en son fiyat hareketi geliyor Janet Yellen , cryptocurrencies hakkında uyardı kullanılıyor “esasen yasadışı finansmanı için.” Eski Federal Rezerv baÅŸkanı, hükümetin “kullanımlarını kısıtlayabileceÄŸimiz yolları araÅŸtırması ve bu kanallar aracılığıyla kara para aklamanın gerçekleÅŸmemesini saÄŸlamamız gerektiÄŸini” söyledi.

    Dalış, son üç ayda hala% 140′ın üzerinde olan Bitcoin için görünüşte olumlu haberlere raÄŸmen geldi. Ã‡arÅŸamba günü, yönetim altında 7,8 trilyon dolarlık varlığa sahip varlık yöneticisi BlackRock , kurumsal yatırımcıların sanal para birimine akın ettiÄŸinin en büyük iÅŸareti olarak, bitcoin vadeli iÅŸlem sözleÅŸmeleri satın alabilecek iki fon için ayrı prospektüsler sundu .

  • Bitcoin boÄŸaları, son aylarda Bitcoin’in yükselen ivmesinin ana sebebinin kripto para birimine yönelik kurumsal talebin artması olduÄŸunu söylüyor. Paul Tudor Jones ve Stanley Druckenmiller gibi büyük isim yatırımcılar bitcoin’e inananlar olarak ortaya çıkarken, bazı varlık yöneticileri portföylerine eklemeye baÅŸlıyor.

    Sonnenshein, “Düzeltmenin sonunu görüp görmediÄŸimizi kim söyleyebilir, ancak Grayscale’de özellikle daha uzun vadeli tutma tercihlerine sahip kurumsal yatırımcılardan gelen bir talep dalgası olduÄŸunu biliyoruz” dedi.

    Scaramucci, Skybridge’in bu ayın baÅŸlarında baÅŸlatılan bitcoin odaklı fonunun baÅŸlangıçta 25 milyon dolar yatırım yaptığını ve o zamandan bu yana 60 milyon doların üzerine çıktığını söyledi. Skybridge’in müşterileri çoÄŸunlukla yüksek net deÄŸere sahip bireyler, diye ekledi.

    Kripto para biriminin kayda değer dalgalanması, kısmen, bazı yatırımcıların enflasyonda bir artışa neden olacağından korktuğu, benzeri görülmemiş ekonomik teşvik zamanlarında altına benzer bir değer deposu sunduğunu anlatan bir anlatıyla da beslendi.

    Ancak şüpheciler, bitcoin’in patlamayı bekleyen baÅŸka bir piyasa balonu olduÄŸundan endiÅŸeleniyor Kripto para birimi oynaklığıyla tanınıyor - ertesi yıl düşmeden önce 2017′nin sonlarında 20.000 $ ’a yaklaÅŸtı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder