Huawei yeni ABD IP hırsızlığı suçlamalarıyla karşı karşıya - TeknoBiyonik

GÜNCEL

14.02.2020

Huawei yeni ABD IP hırsızlığı suçlamalarıyla karşı karşıya

ABD hükümeti davasını genişletti

ABD hükümetinin Huawei'ye karşı düşmanlığı, haraç ve ticari sır hırsızlığıyla ilgili yeni suçlamalarla yoğunlaştı.
Çinli telekomünikasyon ekipman üreticisi uzun zamandır ulusal güvenlik gerekçesiyle ABD pazarından dondu. Ancak geçen yıl Washington, Amerikan firmalarının mallarını şirkete satmalarını ve yasal işlem başlatmasını yasakladı.
Şimdi dava, Huawei'nin Amerikan teknolojisini çalmak için “onlarca yıllık” bir plana sahip olduğunu iddia eden savcılar tarafından genişletildi.

ABD Huawei davası

Özellikle, Huawei kendi yazılımını ve teknolojisini geliştirme süresini ve maliyetini azaltmak için teknoloji çalmakla suçlanıyor. Bu, daha sonra altını kesebileceği rakiplere karşı haksız bir avantaj sağlayacaktır.
Huawei zaten iki ayrı iddianamede 23 banka dolandırıcılığı, adalet ve teknoloji hırsızlığı suçlamasıyla karşı karşıyaydı.
Bunlardan birincisi 13 finansal dolandırıcılık, İran'a karşı ekonomik yaptırımların ihlali ve kara para aklama ile ilgilidir, ikincisi ise 10 adet hırsızlık ve hırsızlık suçlamasıyla ilgilidir.
İlk iddianame geçen yıl Kanada'da Huawei CFO Meng Wanzhou'nun tutuklanmasıyla ilgili. Wanzhou'nun Huawei'ye İran'da iş yapmayla ilgili yaptırımlardan kaçındığı iddia ediliyor, bu kanıtlanırsa çokuluslu bankacılık organizasyonlarını da bu yaptırımları ihlal etme riskine sokabilir. Wanzhou ABD'ye iade ile savaşıyor.
İkinci suçlama, ABD'li taşıyıcı T-Mobile'ın fikri mülkiyet hırsızlığıyla ilgilidir. ABD'li operatör 2014 yılında Huawei'nin `` Tappy '' adlı cep telefonu test robotu ile ilgili teknolojiyi yasadışı bir şekilde çaldığını iddia etti ve Seattle'daki bir sivil mahkeme, ticari sırların kötüye kullanılmasına rağmen hareketin kötü niyetli olmadığına karar verdi.
Huawei, hırsızlık için örgütündeki haydut unsurları suçladı, ancak DoJ, Tappy ile ilgili bilgileri çalmak için şirket çapında bir komplo olduğuna dair kanıt bulunduğunu iddia ediyor.
Huawei sık sık yanlış yapma iddialarını reddetti ve bu son iddiaları reddetti.
Bir sözcü, “Bu yeni iddianame, Adalet Bakanlığı'nın kanun uygulanmaktan ziyade rekabetle ilgili nedenlerden dolayı Huawei'nin itibarına ve işine geri dönülmez şekilde zarar verme girişiminin bir parçası” dedi.
“Bu yeni suçlamalar haksızdır ve büyük ölçüde, daha önce çözülmüş, dava açılmış ve bazı durumlarda federal hakimler ve jüriler tarafından reddedilen, son 20 yıldaki geri dönüştürülmüş sivil uyuşmazlıklara dayanmaktadır. Hükümet, hem asılsız hem de haksız olduğunu ispatlayacağımız suçlamalarına hakim olmayacak. ”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder