Telefonunuzun Android 10 güncellemesini ne zaman alacağını öğrenin - TeknoBiyonik

GÜNCEL

9.09.2019

Telefonunuzun Android 10 güncellemesini ne zaman alacağını öğrenin

Telefonunuzun Android 10 güncellemesini ne zaman alacağını öğrenin

Google’ın en yeni işletim sistemi sonunda burada - bir Piksel telefona sahip olmadığınız sürece, yükseltmek için biraz daha beklemeniz gerekecek

Google nihayet mobil işletim sisteminin en yeni sürümünü yayınladı. Orijinal olarak Android Q kod adı verilen Android 10, karanlık mod, canlı altyazı (başlangıçta olmasa da), uçtan uca jestlerin yanı sıra katlanır telefon ve 5G desteği de dahil olmak üzere yeni özelliklerle dolu - çoğu gelmedi Google’ın yaptığı sürpriz, Mayıs’taki yıllık geliştirici konferansında bazı ayrıntıların açıklanmasına neden oldu.
Bir Android telefon kullanıyorsanız, tam erişim hala aylarca olsa bile, yükseltme alabilirsiniz. En iyi Android telefonlarımızı önerenler de dahil olmak üzere Android 10'u desteklemeyi umduğumuz tüm büyük telefon üreticileri ile iletişim kurduk Bazıları bize biraz daha somut bir yol haritası sunabildi, bazıları ise hiç haber alamadı. Daha fazla duyduğumuz gibi bu sayfayı güncelleyeceğiz.

Hangi telefonlar Android 10'u zaten indirebilir?

Android sürümleri ilk önce Google’ın telefonlarına geliyor, bu yüzden Pixel telefonlar 3 Eylül’den itibaren piyasaya sürüldüğü gibi yükseltme yapabilen tek cihaz. Üreticiler ve uygulama geliştiricilerin yeni özellikleri test etmelerine ve resmi sürüm için hazırlanmalarına izin veren March, bu nedenle diğer üreticiler diğerlerinden daha hızlı bir şekilde benimsemek için daha hızlı olabilir.

Samsung

Katlanabilir telefonlar için Android 10 mevcuttur, bu yüzden doğal olarak Samsung Galaxy Fold'un ilk işletim hacminden sonra yeniden başlatıldığında yeni işletim sistemini benimsemesini beklerdik Ancak Güney Koreli şirket, mevcut ve gelecekteki cihazları için bir Android 10 yol haritası yayınlamamıştır. Ancak Avrupa'da bir şirket sözcüsü Android 10'un bu yıl daha sonra amiral gemisi telefonlara açılacağını doğruladı.

OnePlus 6, 6T ve 7 serisi

En son beta sürümü OnePlus 6 / 6T ve 7 serisi için kullanılabilir ve şirketin web sitesinden indirilebilir Bazı kullanıcılar son birkaç aydır temel özellikleri test ediyor ve el hareketleri, ana sayfa düğmesi ve karanlık tema etrafında çeşitli hatalar rapor ettiler - ancak bu beta sürümlerinde nadir değil. Resmi Android 10 sürümü hakkında soru sorulduğunda, şirketin sözcüsü son sürüm hakkında daha fazla bilgi paylaşamadı.

HTC

HTC, henüz Android Pie'yi U11 ve U12 modellerine çıkarmaya başladı - ve Tayvanlı üretici Google'ın beta sürümleri için ortak listesinde olmadığından - Android 10 muhtemelen çok uzun bir süredir.

Huawei Mate 20 Pro ve P30, Onur 20 serisi

Google, ABD’nin Çin’in ticaret kara listesine eklenmesi nedeniyle hükümetin bir sonucu olarak Huawei’nin Android lisansını iptal etmesine rağmen , mevcut telefonlar hala işletim sistemini kullanabilecek.
Mate 20 Pro'nun önümüzdeki birkaç hafta veya hatta günlerde Android 10'a yükseltilmesi bekleniyor ve Huawei , aşağıdaki popüler cihazları uygun bir şekilde eklemek istediğini söyledi :
  • P30 serisi
  • Mate 20, Mate 20 lite ve Mate 20 X
  • Mate 10 ve Mate 10 Pro
  • PORSCHE TASARIMI Mate 20 RS
  • PORSCHE TASARIMI Mate 10
  • P smart 2019 ve P smart + 2019
  • P akıllı Z
Huawei'nin bir yan kuruluşu olan Honor, aşağıdaki cihazların Kasım 10'a kadar Android 10'a erişebileceğini söyledi:
  • Onur 10 ve Onur 10 Lite
  • Onur 20 serisi (Onur 20, Onur 20 Lite ve Onur 20 Pro)
  • Onur  20
Bu arada, Huawei yaklaşmakta olan açık kaynaklı işletim sistemi Harmony OS’da Ağustos ayındaki geliştirici konferansında gösterildi. Harmony OS veya Çin'de adlandırılan Hongmeng, tabletlerde, akıllı hoparlörlerde, akıllı saatlerde, araç içi sistemlerde çalışmak üzere tasarlanmıştır, ancak en azından henüz değil, akıllı telefonlarda çalışmaz.


Sony Xperia XZ3

Xperia XZ3, Android 10 beta sürümündeki tek Sony cihazıdır. Sony, Android Pie'yi benimsemek ve iki XZ2 cihazından ikisini iki ay içinde yükseltmek için oldukça hızlıydı Ancak şirket henüz Android 10 için bir yol haritası yayınlamadı ve WIRED'in isteğine yanıt vermedi.

Nokia 9 PureView, 8.1 ve 7.1

Nokia, hızlı güncelleme ile ilgili güçlü bir kayda sahiptir Nokia telefonları üreten HMD Global, Ağustos ayında Android 10 için kullanıma açılma planını paylaştı Yeni işletim sistemi, Nokia'nın tüm akıllı telefon portföyünde mevcut olacak - HMD Global'in ürün müdürü Juho Sarvikas'ın diğer üreticilere göre bir istisna olduğunu söylüyor.
Bu modeller 2019'un dördüncü çeyreğinde geliştirilecektir:
  • Nokia 9 PureView
  • Nokia 8.1
  • Nokia 7.1
Bu modellerin 2020 başlarında takip etmesi bekleniyor:
  • Nokia 7 Plus
  • Nokia 6.1 ve Nokia 6.1 Plus
  • Nokia 4.2
  • Nokia 3.2
  • Nokia 3.1 Plus
  • Nokia 2.2

Eski cihazların sahipleri biraz daha sabırlı olmalı ancak 2020'nin ilk yarısına kadar güncelleme almayı bekleyebilirler.


LG G8 ThinQ

LG artık büyük akıllı telefon liglerinde oynamıyor, ancak amiral gemisi G8 ThinQ Android 10 beta'da. Şimdiye kadar, altı beta sürümünün yalnızca üçte biri indirme ve test için kullanıma sunuldu, bu nedenle LG'nin telefonlarını tam sürümüne yükseltmek için oldukça yavaş olmasını bekliyoruz.

Motorola G7 serisi

Motorola'nın G7 telefonlarının Android 10'a yükseltilmesi bekleniyor, ancak bunun ne zaman olacağı henüz belli değil. Şirket aynı zamanda Android 10 beta sürümünde de bulunmadı, bu nedenle cihazlarının yeni işletim sistemini ilk benimseyen cihazlar arasında olmasını beklememeliyiz.
Motorola'nın One Zoom’u tam olarak ne zaman yayınlayacağı hakkında henüz bir bilgi yokken, yeni cihazın bu hafta Berlin’de IFA’da göründüğü söyleniyor Dört kameralı bir kurulum da dahil olmak üzere spesifikasyonlar, bir işlemci kıyaslama platformu olan Geekbench'te ortaya çıktı. Liste aynı zamanda telefonun Android Pie'de çalışacağını belirtir.

Temel Telefon

Essential, 2017'den beri yalnızca tek bir el cihazı üretti, ancak Android 10 ile piyasaya sürüldüğü günden bir ay sonra ve Android 9 Pie piyasaya sürüldükten bir ay sonra zaten güncellendi.

Palo Alto şirketi, bir tweet ile işletim sisteminin “Açık Piyasa müşterilerini seçmek” için başlatılacağını söyledi. Bu, Essential'dan kilidi açılmış bir telefonu veya doğrudan bir satıcıyı satın alan müşteriler anlamına gelir. ABD'deki Sprint gibi ağ sağlayıcıları aracılığıyla satın alınmışsa, beklemeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder