Huawei, Harmony ismini Avrupa'da kendi işletim sistemi için kaydetti - TeknoBiyonik

GÜNCEL

15.07.2019

Huawei, Harmony ismini Avrupa'da kendi işletim sistemi için kaydetti

Huawei , gelecekteki ABD ilişkileri ve Android ve Windows işletim sistemlerine erişimi konusundaki belirsizlikle ilgilenmeye devam ederken, potansiyel boşlukları kapatmak için şirket içi işletim sistemi değişimleri üzerinde çalışmakla meşgul oldu - ve bunlar için yeni bir isim ortaya çıktı.
Huawei, “Harmony” adını Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi'ne tescil ettirdi , ileride Huawei telefonları ve dizüstü bilgisayarlarında kullanılan yazılımın adı olabilecek LetsGoDigital'i bildirdi .

Uygulama hem "mobil işletim sistemleri" hem de "bilgisayar işletim sistemlerinden" bahsediyor, bu nedenle her şeyi kapsayan bir yazılım platformu gibi görünür.
Bunu, Hongmeng ve Ark da dahil olmak üzere Huawei'nin kendi markası olan işletim sistemi için duyduğumuz diğer isimlerin yanına yazın, Android ve Windows'a erişimi kesilirse, Huawei'nin farklı bölgelerde farklı etiketler kullanması mümkündür.
Gerçek Harmony adının yanı sıra, ticari marka uygulaması, Huawei'nin ne çizdiği hakkında çok fazla bir şey ortaya çıkarmaz. Bu işletim sistemi projelerinin birkaç yıldır üstünde çalışılıyor olduğunu biliyoruz, ancak ABD’de nın baskıları nedeni ile , daha acil bir şekilde ihtiyaç duyulabilecekleri anlamına geliyor.
Trump yönetimi gelecekte Huawei ile dostça bir ilişki hakkında sesler çıkarsa da - en azından tüketici ürünleri söz konusu olduğunda - Huawei'nin önümüzdeki yıllarda Android ve Windows'a güvenip güvenemeyeceği belli değil.
Tabii ki Huawei, uygulama geliştiricilerin ürünlerini Harmony, Ark, Hongmeng veya yeni işletim sistemleri ne denirse densin üzerine taşımalarına zorlu süreç ile karşı karşıya kalacak.
Bunu göz önünde bulundurarak, şirketin, en kötü durumda, kendi işletim sistemlerini devreye sokma çabalarını hızlandırması şaşırtıcı değildir. Hiç şüphe yok ki daha birçok olay ile karşı karşıya gelecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder