Whatsapp Değişiyor - TeknoBiyonik

GÜNCEL

26.05.2019

Whatsapp Değişiyor

WHATSAPP hizmetini 2020 yılında ilanlarla birlikte güncellemektedir. İşte mesajlaşma deneyiminizi nasıl etkileyecek bakalım...


Bir süredir söylentilere bakıldı ve şimdi WhatsApp nihayet popüler mesajlaşma uygulamasına reklam vermek için hazır görünüyor.
Facebook'un sahibi olduğu şirket, haberi gelecek yıl yapılacak olan bir tanıtımla Hollanda'daki yıllık Markalama Zirvesi sırasında açıkladı.
Bu yeni reklamların bakma şeklinin resimleri , katılımcılara Olivier Ponteville ile çevrimiçi olarak gönderildi ve fanlara ne olacağını daha yakından inceliyordu.
Twitter'da görülebilen resim, şu anda Facebook ve Instagram'da WhatsApp ekran görüntüsü olan reklamların tam ekran bir reklamla nasıl gösterildiğini gösteriyor.
Teknoloji web sitesi BGR'ye göre, mesaj göründüğünde kullanıcılar "reklamı yapılan ürün veya hizmetle ilgili daha fazla bilgi için bir reklam göründüğünde yukarı kaydırabilir".
WhatsApp’taki reklamlar bir süredir konuşuluyor ancak bu, popüler hizmet içinde bir şeylerin değiştiğinin ilk kanıtı.
Fanların nasıl tepki gösterdiği henüz görülmedi, ancak milyarlarca kullanıcısı ile iyi sonuç alması pek mümkün değil.
Kötü haberse, bu yeni özelliğin uygulamaya girmesini engellemek için yapılabilecek hiçbir şey yok gibi görünüyor.
Bunları kapatmanın veya bu derece rahatsız edici olduğu kanıtlanan ücretli mesajları gizlemenin bir yolu olmayacağı neredeyse kesin görünüyor.
Ancak, bu reklamların ana sohbetlerde değil uygulamanın durum bölümünde yer alacağı anlaşılıyor.
Firmanın web sitesinde açıkladığı gibi, "WhatsApp Durumu, 24 saat sonra kaybolan metin, fotoğraf, video ve hareketli GIF'leri paylaşmanıza izin verir.
"Kişilerinize ve kişilerinizden durum güncellemeleri gönderip almak için, hem sizin hem de kişilerinizin birbirlerinin telefon numaralarının adres defterinizde kayıtlı olması gerekir."
WhatsApp'ın reklamları tanıtmasının başka bir nedeni olabilir ve bunun hizmetin serbest kalmasını sağlamak.
Şirketlerin durumunuza mesaj gönderme ayrıcalığını ödemesini sağlayarak, kullanıcılardan ücret talep etmenin bir nedeni olmadığı anlamına gelmelidir.
Son röportajda, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg reklamcılıktan bahsetti: “Şahsen pek çok insanın reklam olmaması için para ödemek istediğine inanmıyorum.
“Yine de, bunu bir seçim olarak teklif etmek doğru bir şey olabilir, ama gördüğüm tüm veriler, insanların geniş, geniş, büyük çoğunluğunun ücretsiz bir hizmet istediğini ve reklamların, birçok yerde, insanların görebileceklerinin kalitesi bakımından organik içerikten o kadar da farklı değiller. ”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder