Huawei çalışanı casusluk iddiasıyla tutuklandı. - TeknoBiyonik

GÜNCEL

12.01.2019

Huawei çalışanı casusluk iddiasıyla tutuklandı.

Huawei akıllı telefon sektöründe her geçen gün yükselirken, Çin ile diğer ülkeler arasındaki sorunlardan büyük zarar görüyor. Huawei’yi ABD’de saf dışı bırakmakiçin hükümetin ciddi önlemler aldığı herkes tarafından bilinir hale geldi.
Kısa bir süre önce Huawei’nin Kaliforniya’da bulunan, 700’den fazla mühendisinistihdam edildiği araştırma ve geliştirme biriminin ihracat lisansı iptal edildi.  Bunun üzerinden saatler geçmeden Polonya’da Huawei çalışanı tutuklandı.
Bu Huawei’nin CFO’su Meng Wanzhou‘nun Kanada’da tutuklanmasından sonra yaşanan ikinci benzer olay. Polonya merkezli haber kaynaklarına göre bu olay kapsamında, biri Huawei çalışanı olmak üzere iki kişi tutuklandı.

Suçlama ise Çin hükümeti için casusluk yaparak, Polonya’nın ulusal güvenliğini tehlikeye atmak. Polonya istihbaratından Maciej Wasik, şahısların casusluk faaliyetleri gerçekleştirdiklerine dair ciddi kanıtlara sahip olduklarını belirtti.
Bununla birlikte şahısların önümüzdeki üç ay boyunca göz altında tutulacağı belirtiliyor. Çalışanların henüz ifade vermediğini açıklanırken, suçlu oldukları kanıtlanırsa 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder