Facebook, Messenger, WhatsApp ve Instagram'ı entegre etmeyi planlıyor. - TeknoBiyonik

GÜNCEL

28.01.2019

Facebook, Messenger, WhatsApp ve Instagram'ı entegre etmeyi planlıyor.

Bu kullanıcılar için ne anlama geliyor


(CNN) - Facebook , New York Times'tan gelen bir rapora göre, mesajlaşma platformları WhatsApp, Instagram ve Messenger'ı birleştirmeyi planlıyor .
Üç hizmet ayrı uygulamalar olarak kalacaktı ancak sahnelerin ardındaki altyapıları aynı olacaktı.
Yüzeydeki en az değişiklik olsa bile, bu hareket araçları kullanan milyarlarca insan üzerinde etkili olabilir. Örneğin, şirketin reklamlarını daha iyi hedeflemek için farklı uygulamalarından tek bir kullanıcı profili oluşturmasına izin verebilir.
Uygulamalar, Facebook'a göre mesajların konuşma dışındaki kişiler tarafından okunmasını önleyen uçtan uca şifreleme de alabilirdi.
Bir Facebook sözcüsü, “Mesajlaşma ürünlerimizin çoğunu baştan sona şifreli hale getirmek ve ağ üzerinden arkadaşlara ve aileye daha kolay ulaşmanın yollarını düşünmek için çalışıyoruz” dedi. “Beklediğiniz gibi, bunun nasıl işe yarayacağına dair tüm detayları bulmak için uzun bir sürece başladığımızdan çok tartışma ve tartışma var.”
Facebook, toplamda 2.6 milyar kişinin, en son kazanç raporuna göre, her ay Facebook, WhatsApp, Instagram veya Messenger kullandığını tahmin ediyor. Ek olarak, 2 milyardan fazla kişi her gün ortalama olarak Facebook'un sahip olduğu uygulamalardan en az birini kullanıyor.
EMarketer araştırma firmasının ana analisti olan Debra Aho Williamson, verilerin bir sonucu olarak uygulamalar arasında paylaşılacağını söyledi. Bu, Facebook'un kullanıcıların uygulamaları ailesindeki etkinliklerini izlemesini ve reklamları daha etkili bir şekilde hedeflemesini kolaylaştırabilir.
Kullanıcılar için artan veri paylaşımı, WhatsApp'taki etkinlikleriyle ilgili bilgilerin Facebook, Instagram veya Messenger'da yaptıklarıyla ilişkili olacağı anlamına da gelebilir.
Williamson, “Kullanıcılar Facebook ve mesajlaşma uygulamalarının aynı şirket olduğunu düşünmediyse, şimdi bu gerçekliğin üstesinden gelmek zorunda kalacaklar” dedi. “Mesajlaşma uygulamalarını bir araya getirmek, Facebook'un onlar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istediğini ve daha fazla iç yürütme çatışmasına yol açabileceğini gösteriyor.”
Facebook tarafından satın alındıktan sonra, WhatsApp ve Instagram nispeten bağımsız varlıklar kaldı. Bununla birlikte, Facebook sahte haberler, dış seçim karışması ve mahremiyet skandallarıyla mücadele ettiği için her iki platform da şirket için giderek daha önemli hale geldi.
WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından satın alındı ​​ve CEO'su ve kurucu ortağı Jan Koum , Mayıs 2018'de şirketten ayrıldı. Koum'un , Facebook'a kişisel veri ve şifreleme yaklaşımı konusundaki anlaşmazlığı üzerine istifa etmeye karar verdiği bildirildi .
Ekim ayında, Instagram kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger sol bildirildi fotoğraf paylaşım uygulaması yön üzerinde CEO'su Mark Zuckerberg ile çatışan sonra Facebook. Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından satın alındı .
Araştırma şirketi Forrester'ın kıdemli analisti Jessica Liu, kullanıcı deneyiminin yalnızca biraz değişeceğine inanıyor.
“Çoğu kullanıcının bunu fark etmeyeceğinden ve bunun hakkında iki kez düşünmeyeceğinden eminim” dedi. “Olduğu gibi, zaten Instagram'da Facebook arkadaş önerileri alıyorsun ve başka bir Facebook kullanıcısıyla 'özel' konuşmak istiyorsan, Facebook'tan Messenger uygulamasına zaten atılıyorsun.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder